UMETNIČKA KOLONIJA "MILEŠEVA"
Umetnička kolonija „Mileševa“ održava se kontinuirano od 1974. godine, u Prijepolju. Kolonija promoviše savremene umetničke izraze na međunarodnom nivou, kako afirmisanih, tako i mladih profesionalnih umetnika.
Umetnička kolonija Mileševa traje do danas i održava se svake godine u mesecu avgustu. Legat Umetničke kolonije Mileševa sadrži preko 400 radova.

POSETA UČESNIKA UMETNIČKE KOLONIJE MILEŠEVA 2022.godine SA KOLEKTIVOM DOMA KULTURE PRIJEPOLJE , 19.08.2022

Umetnička kolonija Mileševa, poseta Kumanici i rafting Limom
Poseta umetnika 49. saziva Umetničke kolonije MIleševa, manastiru Kumanica i rafting Limom.

Umetnička kolonija Mileševa, poseta Kumanici i rafting Limom

OTVORENA IZLOŽBA 48. SAZIVA UMETNIČKE KOLONIJE MILEŠEVA
Sinoć je, u prostoru Velike galerije Doma kulture, otvorena izložba 48. saziva UMETNIČKE KOLONIJE MILEŠEVA.

Završen je rad 48. saziva umetničke kolonije "Mileševa".
Još dve godine nas dele do jubileja - pola veka trajanja.

KOLEKTIVNI IZLET U KAMENOJ GORI, UMETNIČKA KOLONIJA MILEŠEVA 2021.GODINE.

Šestog dana saziva Umetničke kolonije Mileševa učesnici su posetili Manastir Kumanicu i splavarili rekom ,,LIM”.

Petog dana saziva Umetničke kolonije Mileševa učesnici su posetili ZLATAR I SPECIJALNI REZERVAT PRIRODE ,,UVAC”.

ČETVRTI DAN UMETNIČKE KOLONIJE MILEŠEVA, 18.08.2021.GODINE

Četvrtog dana saziva Umetničke kolonije Mileševa učesnici su posetili grad Priboj, obišli Pribojsku Banju, Kulturni centar i Muzej.

Trećeg dana saziva Umetničke kolonije Mileševa učesnici su posetili grad Pljevlja , obišli Kulturni centar i galerije , posetili Husein - pašinu džamiju u gradu i Manastir Svete Trojice.

Izložba radova prošlogodišnjeg 47. saziva Umetničke kolonije Mileševa otvorena je u Velikoj galeriji Doma kulture u Prijepolju. Svoje radove, godinu dana nakon boravka u Prijepolju, predstavilo je 12 umetnika i umetnica iz zemlje i inostranstva, a po jedno umetničko delo od svakog autora, nakon izložbe, ostaće u legatu Кolonije.

Danas smo, nakon vikenda, nastavili šetnju kroz Prijepolje u okviru koje smo članovima ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg saziva pokazali ono najlepše što naš grad poseduje.

Prvog dana saziva Umetničke kolonije Mileševa učesnici su obilazili manastir Mileševa , posetili su Restoran ,,Kanjon” , bili na Isposnicama ,,Svetog Save” , Džamiji u Hisardžiku , Tvrđavi ,,Mileševac”.

Ovogodišnji 48.saziv Umetničke kolonije „Mileševa“, održaće se od 14. do 22. avgusta. Svoj boravak u Prijepolju za sada je potvrdilo 10 umetnika i umetnica iz zemlje i regiona. U zavisnosti od situacije sa korona virusom, učešće na ovogodišnjoj koloniji mogla bi da uzmu i tri umetnika iz Italije.

četvrtak, 10 septembar 2020 11:32

UMETNIČKA KOLONIJA “MILEŠEVA” 2020

Dom kulture u Prijepolju  prošlogodišnjom četrdesetšestom likovnom kolonijom nastavlja i uskoro završava petu deceniju kontinuiranog organizovanog okupljanja najznačajnijih predstavnika autentičnih pojava domaće i svetske likovne scene.

ponedeljak, 02 septembar 2019 20:04

PETI DAN UMETNIČKE KOLONIJE MILEŠEVA

Petog dana Umetničke kolonije Mileševa , umetnici 46. Saziva su posetili manastir Kumanicu

ponedeljak, 02 septembar 2019 17:15

ZAVRŠEN 46.SAZIV UMETNIČKE KOLONIJE MILEŠEVA 2019

U subotu 31. avgusta   2019 godine završen je 46. saziv Umetničke kolonije Mileševa koja je trajala sedam dana.

U petak 30. 08.2019. godine , kolektiv Doma kulture iz Prijepolja sa učesnicima ovogodišnjeg 46. Saziva Umetničke kolonije Mileševa je obišao Kamenu Goru

Pre početka obilaska Pribojske banje i Višegrada prezentaciju u maloj sali Doma kulture Prijepolje su prikazali  Polonca Lovšin , Saša Bukvić i Miroslav Lazović.

Četvrtog dana Umetničke kolonije Mileševa , umetnici 46. Saziva su posetili Pribojsku banju.

četvrtak, 29 avgust 2019 10:21

TREĆI DAN UMETNIČKE KOLONIJE MILEŠEVA 2019

Trećeg dana Umetničke kolonije Mileševa , gosti su posetili most na Đurđevića Tari

Drugog dana Umetničke kolonije Mileševa , gosti su obišli i splavarili ,,Uvcem“