DEČURLIJADA
"DEČURLIJADA" je međuopštinska manifestacija takmičarskog karaktera koja kroz pesmu i igru promoviše sportsku i opštu kulturu upravo kod one populacije koja je u uzrastu kada je takav vid popularisanja najpotrebniji, a to su naravno deca. Manifestacija je namenjena školskom uzrastu od prvog do osmog razreda i sastoji se iz disciplina „Znanje“ i „Sport“. Ono što očekujemo od ove manifestacije je da ćemo podizanjem nivoa znanja, takmičarskog duha i fizičke spremnosti i veština dece, doprinetipopularisanju sporta, kao i kulture uopšte,to jest pravih proverenih vrednosti kod školske omladine koja je sve više na udaru kiča, nasilja i primitivizma koji sve više preti kako u stvarnom tako i u virtuelnom svetu u koji omladinasve češće beži u nedostatkuovakvih pravih, korisnih i realnih nadmetanja.
petak, 07 jun 2024 13:22

ODRŽANA DEČURLIJADA U DOMU KULTURE PRIJEPOLJE , 06.06.2024

Sinoć, u prepunoj Velikoj sali Doma kulture, održana još jedna DEČURLIJADA

. Pred najvatrenijim navijačima takmičili su se učenici osnovnih škola, a prva tri mesta osvojili su: 3. mesto OŠ "Dušan Tomašević Ćirko" Velika Župa, 2. mesto OŠ "Boško Buha" Ivanje, 1. mesto, pobednici od prošle godine, OŠ "Vladimir Perić Valter" Prijepolje. U revijalnom delu nastupili su neodoljivi mališani Predškolske ustanove "Miša Cvijović" iz Prijepolja. Vidimo se naredne godine na novoj DEČURLIJADI.