FOLKLORNI ANSAMBL DOMA KULTURE
- ISTORIJAT -
U maju 2005 godine nakon 15 godina pauze, u Domu kulture u Prijepolju se otvara škola folklora koja nastavlja bogatu tradiciju KUD-a „Ljubiša Miodragović“. U novembru škola broji 200 članova i već ima niz nastupa na opštinskim i regionalnim manifestacijama tako da rukovodstvo Doma u saradnji sa opštinskim rukovodstvom, donosi odluku o osnivanju Ansambla narodnih pesama i igara Doma kulture. Za prvog predsednika izabran je doktor Zoran Nestorović. Ansambl 2007 godine menja naziv u*Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje.* Muzički urednik je Zvonko Mandić * *Kroz školu folklora je u prethodnom periodu prošlo na stotine polaznika. Prvi ansambl Doma kulture je do sada imao brojne nastupe u zemlji i inostranstvu. Nastupao je više puta u Bugarskoj, zatim u Turskoj, Italiji, Poljskoj, Švajcarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Makedoniji. U periodu 2014-2016 godine Prvi ansambl vodi koreograf Branko Ćosović. Korepetitori su Vladimir Babić i Ajduković Dragan. Sada, Prvi ansambl vodi koreograf Đoko Šljukić sa korepetitorom Ajduković Draganom. Muzički urednik je Zvonko Mandić. Najveći dosadašnji uspesi folklornog ansambla su plasman i učešće na Republičkoj smotri dečijih folklornih ansambala u Kraljevu, gde je ostvaren značajan uspeh i plasman Prvog ansambla Doma kulture u četvrtfinale tv emisije "Šljivik" 2015. godine. Danas imamo školu folklora i preko 60 dece i ostvarujemo značajne rezultate.
Folklorni ansambl Doma kulture

Folklorni ansambl Doma kulture (16)

Pre tačno 3 godine izabrana sam na mesto direktorice Doma kulture Prijepolje.
Ovaj mali jubilej obeležavam odlaskom na ostrvo Tasos, u Grčkoj, na turneju sa Folklornim ansamblom DKP. Baš kao što smo na isti dan prethodne godine osvojili GRAND PRI na Festivalu u Sarimsakliju / Turska.

ponedeljak, 18 septembar 2023 10:20

Internacionalni festival folklora "Emerald island" u Tasosu

Napisano

Dragi sugrađani,
Obaveštavamo vas da Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje u ponedeljak, 18. septembra u 14 časova sa Platoa Doma kulture Prijepolje kreće na put ka Grčkoj gde će u periodu od 19. do 24. septembra učestvovati na Internacionalnom festivalu folklora "Emerald island" u Tasosu.

LETNJI KONCERT FOLKLORNOG ANSAMBLA DOMA KULTURE PRIJEPOLJE ,,STO NA NEBU SJA VISOKO``

 

Draga publiko, najavljujemo dugo očekivani letnji koncert našeg ansambla, kojim proslavljamo 18 godina uspešnog rada.
U programu pod nazivom "Što na nebu sja visoko" videćete, pored starih koreografija koje ste već zavoleli, i 2 nove, koje premijerno izvodimo.
Blizu 200 igrača na sceni, 200 mladih ljudi spremnih da vas očaraju svojom igrom, pesmom i svirkom.
Ne propustite!
17. jun 2023. u 20h
Velika sala Doma kulture Prijepolje

sreda, 07 jun 2023 12:08

NAJBOLJI SCENSKI NASTUP na DŽIVDŽAN FESTIVALU

Napisano

Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje dobitnik je nagrade za NAJBOLJI SCENSKI NASTUP na DŽIVDŽAN FESTIVALU.
Na 6. medjunarodnom festivalu u Vrnjačkoj Banji, u impozantnoj konkurenciji, naš folklorni ansanbl zadivio je publiku svojim nastupom.
Ovogodišnji “Dživdžan Fest” održan je 3. i 4. juna i brojao je oko 1400 učesnika iz 46 kulturno-umetničkih društava kako iz zemlje, tako iz regiona.
Festival ima za cilj da promoviše multikulturalnost kao očuvanje i negovanje tradicije i običaja.
Ove godine, naš ansambl je učestvovao prvi put i predstavio se se “Igrama iz Crne Trave”. Stručni žiri dodelio nam je nagradu za NAJBOLJI SCENSKI NASTUP, a publika nas je ispratila ogromnim aplauzom.
Da napomenemo, Folklorni ansambl Doma kulture broji preko 200 članova, a u prvom sastavu je preko 40 članova.
Nakon uspešne sezone, gostivanja na televiziji i takmičenja, očekuje nas Veliki letnji koncert kao finale jako uspešne godine.

četvrtak, 22 decembar 2022 07:41

GODIŠNJI KONCERT FOLKLORNOG ANSAMBLA DOMA KULTURE PRIJEPOLJE

Napisano

Čast nam je da vas pozovemo na
GODIŠNJI KONCERT FOLKLORNOG ANSAMBLA DOMA KULTURE PRIJEPOLJE.

Na VI Internacionalnom festivalu folklora i tradicionalne muzike IFF “Novogradski dani 2022” u Sarajevu / BiH Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje nagrađen je za najbolji scenski nastup za novu koreografiju Igre iz Sandžaka.

sreda, 22 jun 2022 08:33

LETNJI KONCERT FOLKLORNOG ANSAMBLA DOMA KULTURE

Napisano

LETNJI KONCERT FOLKLORNOG ANSAMBLA DOMA KULTURE
U subotu, 18. juna 2022. godine, za ljubitelje folklora, kojima je Velika sala Doma kulture bila mala, Folklorni ansambl Doma kulture je održao LETNJI KONCERT.

Dragi sugrađani, pozivamo vas na SPEKTAKL - LETNJI KONCERT FOLKLORNOG ANSAMBLA DOMA KULTURE PRIJEPOLJE

Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje predstavio se u okviru prezentacije opštine Prijepolje na Sajmu turizma u Beogradu.
Tradiciju posebno čuvamo
Strana 1 od 2