FOLKLORNI ANSAMBL DOMA KULTURE
- ISTORIJAT -
U maju 2005 godine nakon 15 godina pauze, u Domu kulture u Prijepolju se otvara škola folklora koja nastavlja bogatu tradiciju KUD-a „Ljubiša Miodragović“. U novembru škola broji 200 članova i već ima niz nastupa na opštinskim i regionalnim manifestacijama tako da rukovodstvo Doma u saradnji sa opštinskim rukovodstvom, donosi odluku o osnivanju Ansambla narodnih pesama i igara Doma kulture. Za prvog predsednika izabran je doktor Zoran Nestorović. Ansambl 2007 godine menja naziv u*Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje.* Muzički urednik je Zvonko Mandić * *Kroz školu folklora je u prethodnom periodu prošlo na stotine polaznika. Prvi ansambl Doma kulture je do sada imao brojne nastupe u zemlji i inostranstvu. Nastupao je više puta u Bugarskoj, zatim u Turskoj, Italiji, Poljskoj, Švajcarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Makedoniji. U periodu 2014-2016 godine Prvi ansambl vodi koreograf Branko Ćosović. Korepetitori su Vladimir Babić i Ajduković Dragan. Sada, Prvi ansambl vodi koreograf Đoko Šljukić sa korepetitorom Ajduković Draganom. Muzički urednik je Zvonko Mandić. Najveći dosadašnji uspesi folklornog ansambla su plasman i učešće na Republičkoj smotri dečijih folklornih ansambala u Kraljevu, gde je ostvaren značajan uspeh i plasman Prvog ansambla Doma kulture u četvrtfinale tv emisije "Šljivik" 2015. godine. Danas imamo školu folklora i preko 60 dece i ostvarujemo značajne rezultate.

Na VI Internacionalnom festivalu folklora i tradicionalne muzike IFF “Novogradski dani 2022” u Sarajevu / BiH Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje nagrađen je za najbolji scenski nastup za novu koreografiju Igre iz Sandžaka.

LETNJI KONCERT FOLKLORNOG ANSAMBLA DOMA KULTURE
U subotu, 18. juna 2022. godine, za ljubitelje folklora, kojima je Velika sala Doma kulture bila mala, Folklorni ansambl Doma kulture je održao LETNJI KONCERT.

Dragi sugrađani, pozivamo vas na SPEKTAKL - LETNJI KONCERT FOLKLORNOG ANSAMBLA DOMA KULTURE PRIJEPOLJE

Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje predstavio se u okviru prezentacije opštine Prijepolje na Sajmu turizma u Beogradu.
Tradiciju posebno čuvamo

U subotu, 25. decembra 2021. u prepunoj Velikoj sali Doma kulture, sa početkom u 19h  održan je spektakularni GODIŠNJI KONCERT FOLKLORNOG ANSAMBLA Doma kulture Prijepolje.

ponedeljak, 18 oktobar 2021 08:27

FOLKLORNI ANSAMBL DOMA KULTURE PRIJEPOLJE

Skoro nijedan program niti veća manifestacija u opštini Prijepolje i šire nije prošla a da u njoj nije učestvovala ova sjajna grupa mladih ljudi tj. Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje.
Odazvali su se svakom pozivu i nekada igrali u jako lošim uslovima ali uvek sa osmehom i uz posebnu ljubav prema folkloru, jer ona je nešto posebno. O tome smo vam već jednom pisali.

OBAVEŠTENJE:
Proba za polaznike mlađe grupe Folklornog ansambla Doma kulture Prijepolje održaće se u utorak, 12. oktobra sa početkom u 17 časova.

Utorak 14. septembra u 17 časova, Audicija za prijem novih članova.
Deca od I do IV razreda osnovne škole.
Dodjite i postanite deo razigrane ekipe.

nedelja, 05 septembar 2021 18:37

FESTIVAL FOLKLORA ,,MUZIKA I MORE" NA DRAČU

Dani festivala #WOFA u Draču, Albanija se nastavljaju..
XI Međunarodni festival muzike i plesa ′′ Muzika i more ′′ 30 avgust-03 septembar 2021 prelepa povezanost pesama i plesova na Jadranu u Draču

U Novoj Varoši je počela manifestacija koja se zadnjih godina sve više posećuje, i koja privlači veliki broj turista ,koji posećuju Zlatar i druge lokacije ovih krajeva i šire.

Manifestacija ,,ZLATARFEST“ 2019 će trajati od 25. Jula do 28. Jula 2019. godine ,