FOLKLORNI ANSAMBL DOMA KULTURE
- ISTORIJAT -
U maju 2005 godine nakon 15 godina pauze, u Domu kulture u Prijepolju se otvara škola folklora koja nastavlja bogatu tradiciju KUD-a „Ljubiša Miodragović“. U novembru škola broji 200 članova i već ima niz nastupa na opštinskim i regionalnim manifestacijama tako da rukovodstvo Doma u saradnji sa opštinskim rukovodstvom, donosi odluku o osnivanju Ansambla narodnih pesama i igara Doma kulture. Za prvog predsednika izabran je doktor Zoran Nestorović. Ansambl 2007 godine menja naziv u*Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje.* Muzički urednik je Zvonko Mandić * *Kroz školu folklora je u prethodnom periodu prošlo na stotine polaznika. Prvi ansambl Doma kulture je do sada imao brojne nastupe u zemlji i inostranstvu. Nastupao je više puta u Bugarskoj, zatim u Turskoj, Italiji, Poljskoj, Švajcarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Makedoniji. U periodu 2014-2016 godine Prvi ansambl vodi koreograf Branko Ćosović. Korepetitori su Vladimir Babić i Ajduković Dragan. Sada, Prvi ansambl vodi koreograf Đoko Šljukić sa korepetitorom Ajduković Draganom. Muzički urednik je Zvonko Mandić. Najveći dosadašnji uspesi folklornog ansambla su plasman i učešće na Republičkoj smotri dečijih folklornih ansambala u Kraljevu, gde je ostvaren značajan uspeh i plasman Prvog ansambla Doma kulture u četvrtfinale tv emisije "Šljivik" 2015. godine. Danas imamo školu folklora i preko 60 dece i ostvarujemo značajne rezultate.
ponedeljak, 18 septembar 2023 10:20

Internacionalni festival folklora "Emerald island" u Tasosu Istaknut

Napisano
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dragi sugrađani,
Obaveštavamo vas da Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje u ponedeljak, 18. septembra u 14 časova sa Platoa Doma kulture Prijepolje kreće na put ka Grčkoj gde će u periodu od 19. do 24. septembra učestvovati na Internacionalnom festivalu folklora "Emerald island" u Tasosu.


Festival poseduje višedecenijsku tradiciju i ove godine ugostiće oko 800 učesnika iz raznih krajeva sveta.
Iz Prijepolja putuje 40 članova Folklornog ansabla uz koreografe, rukovodstvo Doma kulture Prijepolje i opštine Prijepolje.
Kao i tokom prethodnih godina troškove učešća na Festivalu snosi Dom kulture Prijepolje uz pomoć donatora - privrednika iz Prijepolja i roditelja.
Članove folklornog ansambla ispratićemo tradicionalno, užičkim kolom, sa platoa Doma kulture i poželeti im sreću na Festivalu, jer su oni zasigurno najbolji predstavnici opštine Prijepolje i Republike Srbije.
Zahvaljujemo se na podršci našoj vernoj publici i privrednicima iz Prijepolja, koji su uvek uz nas kada je to neophodno.
Tako se voli naše Prijepolje!

Pročitano 241 puta Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 18 septembar 2023 10:24
dom