FOLKLORNI ANSAMBL DOMA KULTURE
- ISTORIJAT -
U maju 2005 godine nakon 15 godina pauze, u Domu kulture u Prijepolju se otvara škola folklora koja nastavlja bogatu tradiciju KUD-a „Ljubiša Miodragović“. U novembru škola broji 200 članova i već ima niz nastupa na opštinskim i regionalnim manifestacijama tako da rukovodstvo Doma u saradnji sa opštinskim rukovodstvom, donosi odluku o osnivanju Ansambla narodnih pesama i igara Doma kulture. Za prvog predsednika izabran je doktor Zoran Nestorović. Ansambl 2007 godine menja naziv u*Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje.* Muzički urednik je Zvonko Mandić * *Kroz školu folklora je u prethodnom periodu prošlo na stotine polaznika. Prvi ansambl Doma kulture je do sada imao brojne nastupe u zemlji i inostranstvu. Nastupao je više puta u Bugarskoj, zatim u Turskoj, Italiji, Poljskoj, Švajcarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Makedoniji. U periodu 2014-2016 godine Prvi ansambl vodi koreograf Branko Ćosović. Korepetitori su Vladimir Babić i Ajduković Dragan. Sada, Prvi ansambl vodi koreograf Đoko Šljukić sa korepetitorom Ajduković Draganom. Muzički urednik je Zvonko Mandić. Najveći dosadašnji uspesi folklornog ansambla su plasman i učešće na Republičkoj smotri dečijih folklornih ansambala u Kraljevu, gde je ostvaren značajan uspeh i plasman Prvog ansambla Doma kulture u četvrtfinale tv emisije "Šljivik" 2015. godine. Danas imamo školu folklora i preko 60 dece i ostvarujemo značajne rezultate.
utorak, 19 septembar 2023 11:43

Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje otputovao u Grčku, Tasos Istaknut

Napisano
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pre tačno 3 godine izabrana sam na mesto direktorice Doma kulture Prijepolje.
Ovaj mali jubilej obeležavam odlaskom na ostrvo Tasos, u Grčkoj, na turneju sa Folklornim ansamblom DKP. Baš kao što smo na isti dan prethodne godine osvojili GRAND PRI na Festivalu u Sarimsakliju / Turska.


Prethodne tri godine su obeležili brojni izazovi, ali i uspesi koji su vredeli svakog truda. To je podstrek za nove radne pobede u svakoj delatnosti u okviru rada ustanove kojom rukovodim.
Iza mene je veliki trud i rad koji su prepoznali moji saradnici i sugrađani, kao i relevantne institucije.
I dalje ću raditi u interesu dece i mladih koja učestvuju u radu Doma kulture Prijepolje, i organizovati raznovrsne programe za sve sugrađane, brinući o kvalitetu istih a ne o kvantitetu.
Obaveza i misija Doma kulture Prijepolje jeste da građanima Prijepolja ponudi kvalitetne sadržaje iz oblasti kulture i umetnosti.
Svi koji se posvećeno bavimo kulturom svesni smo da se ona kao takva ne bavi kulturom kvantiteta i privlačenjem velikih narodnih masa po svaku cenu!
Sa istim žarom i ljubavlju prema kulturi i mom Prijepolju nastavljam...
Admira Hamidović,
Direktorica Doma kulture Prijepolje

Pročitano 207 puta
dom