FOLKLORNI ANSAMBL DOMA KULTURE
- ISTORIJAT -
U maju 2005 godine nakon 15 godina pauze, u Domu kulture u Prijepolju se otvara škola folklora koja nastavlja bogatu tradiciju KUD-a „Ljubiša Miodragović“. U novembru škola broji 200 članova i već ima niz nastupa na opštinskim i regionalnim manifestacijama tako da rukovodstvo Doma u saradnji sa opštinskim rukovodstvom, donosi odluku o osnivanju Ansambla narodnih pesama i igara Doma kulture. Za prvog predsednika izabran je doktor Zoran Nestorović. Ansambl 2007 godine menja naziv u*Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje.* Muzički urednik je Zvonko Mandić * *Kroz školu folklora je u prethodnom periodu prošlo na stotine polaznika. Prvi ansambl Doma kulture je do sada imao brojne nastupe u zemlji i inostranstvu. Nastupao je više puta u Bugarskoj, zatim u Turskoj, Italiji, Poljskoj, Švajcarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Makedoniji. U periodu 2014-2016 godine Prvi ansambl vodi koreograf Branko Ćosović. Korepetitori su Vladimir Babić i Ajduković Dragan. Sada, Prvi ansambl vodi koreograf Đoko Šljukić sa korepetitorom Ajduković Draganom. Muzički urednik je Zvonko Mandić. Najveći dosadašnji uspesi folklornog ansambla su plasman i učešće na Republičkoj smotri dečijih folklornih ansambala u Kraljevu, gde je ostvaren značajan uspeh i plasman Prvog ansambla Doma kulture u četvrtfinale tv emisije "Šljivik" 2015. godine. Danas imamo školu folklora i preko 60 dece i ostvarujemo značajne rezultate.
ponedeljak, 27 novembar 2023 08:33

Dom kulture Prijepolje raspisuje KONKURS za samostalne, autorske i grupne izložbe za izlagačku sezonu 2024. godine.

Konkurs je otvoren do 27. decembra 2023.g.
Konkursna prijava treba da sadrži:
- podatke o autoru (ime i prezime, adresa, e-mail, kontakt telefon i biografiju);
- idejnu koncepciju, opis umetničkog projekta sa kojim se konkuriše;
- 10 fotografija radova planiranih za izložbu;
- podatke o radovima (tehnika, dimenzije, godina nastanka).
Navedenu dokumentaciju (uredno raspoređenu) dostaviti elektronskim putem na e-mail:
Za više dokumentacije preporučujemo korišćenje WE - TRANSFER platforme.
Rezultati konkursa biće objavljeni do 15. januara 2024. godine.
Dom kulture obezbeđuje:
- prostor za realizaciju izložbe/projekta (hol Doma kulture na izložbenim pokretnim panelima);
- katalog (A4 papir na preklop, 4 strane u boji);
- stručnu pomoć pri postavci;
- raspoloživu tehničku opremu;
- kontakte sa medijima i publikom.