FOLKLORNI ANSAMBL DOMA KULTURE
- ISTORIJAT -
U maju 2005 godine nakon 15 godina pauze, u Domu kulture u Prijepolju se otvara škola folklora koja nastavlja bogatu tradiciju KUD-a „Ljubiša Miodragović“. U novembru škola broji 200 članova i već ima niz nastupa na opštinskim i regionalnim manifestacijama tako da rukovodstvo Doma u saradnji sa opštinskim rukovodstvom, donosi odluku o osnivanju Ansambla narodnih pesama i igara Doma kulture. Za prvog predsednika izabran je doktor Zoran Nestorović. Ansambl 2007 godine menja naziv u*Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje.* Muzički urednik je Zvonko Mandić * *Kroz školu folklora je u prethodnom periodu prošlo na stotine polaznika. Prvi ansambl Doma kulture je do sada imao brojne nastupe u zemlji i inostranstvu. Nastupao je više puta u Bugarskoj, zatim u Turskoj, Italiji, Poljskoj, Švajcarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Makedoniji. U periodu 2014-2016 godine Prvi ansambl vodi koreograf Branko Ćosović. Korepetitori su Vladimir Babić i Ajduković Dragan. Sada, Prvi ansambl vodi koreograf Đoko Šljukić sa korepetitorom Ajduković Draganom. Muzički urednik je Zvonko Mandić. Najveći dosadašnji uspesi folklornog ansambla su plasman i učešće na Republičkoj smotri dečijih folklornih ansambala u Kraljevu, gde je ostvaren značajan uspeh i plasman Prvog ansambla Doma kulture u četvrtfinale tv emisije "Šljivik" 2015. godine. Danas imamo školu folklora i preko 60 dece i ostvarujemo značajne rezultate.
ponedeljak, 17 jun 2024 08:07

ČESTITKA ZA PRAZNIK KURBAN BAJRAM

Povodom Kurban bajrama, svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti, upućujemo srdačne čestitke, sa željom da ga sa svojim porodicama i prijateljima proslavite u sreći, zdravlju i blagostanju.
Srećan Bajram!
Kolektiv Doma kulture Prijepolje.