POZORIŠNA I FILMSKA DELATNOST
Pre 37 godina je prvi put izvedena premijera pozorišne predstave koju je postavio na scenu Dom kulture iz Prijepolja. Ove godine smo postavili i premijerno izveli 3 predstave.
Osim postavljanja predstava u našoj produkciji kod nas je gostovao veliki broj drugih predstava iz drugih gradova koji su nam pokazali svoje poznavanje i predstavljanje pozorišnih tekstova. Naše pozorišne predstave pretežno učestvuju sa svoja četiri prikazivanja u Domu kulture i po 10 gostovanja, gde obilazimo pozorišne festivale i gostovanja po drugim Domovima kulture sa kojima imamo saradnju.
Jedan od tri regionalna festivala amaterskih pozorišta Srbije je održavan kod nas sve do 1997.godine, (17 festivala),kada je prestao sa radom. Povratak Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije, na kom učestvuju Amaterska pozorišta Zlatiborskog, Mačvanskog i Kolubarskog okruga, je ponovo počeo sa radom 2011. godine i do sada je održano sedam festivala.
Trenutno naša predstava ,,Mečkino dete`` gostuje u Beogradu na ,,BAZART`` festivalu i biće prikazivane u svim daljim mesnim zajednicama (Brodarevo,Velika, Ivanje, Seljašnica, Aljinoviće itd.) i druge dve naše predstave.
Poetsko muzičkog kabarea ČEZNEM DA VAM KAŽEM, Milorada Mikija Damjanovića. Publika se podsetila divnih stihova i uživala u pričama iz ranih početaka, sada već uspešnog glumca Mikija Damjanovića.
Kabare su izveli Miki Damjanović, Nataša Radovanović i Pavle Joksimović.
Gosti kabare su bili naši poznati glumci Mina Lazarević i Stevan Piale.

ZAVRŠNO VEČE 11. FESTIVALA AMATERSKIH POZORIŠTA ZAPADNE SRBIJE 2022 U PRIJEPOLJU

subota, 11 jun 2022 20:46

Osmi dan festivala / DOSIJE DOSITEJ

Osmi dan festivala / DOSIJE DOSITEJ
Osmi dan Festivala bio je rezevisan za muzejsku monodramu DOSIJE DOSITEJ, u izvodjenju izvrsnog Vladimira Cvejića, glumca i režisera.

Čast nam je da vas pozovemo na ceremoniju zatvaranja Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije i svečanu dodelu nagrada, koja će se održati u četvrtak, 9. juna sa početkom u 20 časova.
____________________
Nakon dodele nagrada, u čast nagrađenih, imaćete priliku da uživate u Poetsko muzičkom kabareu „Čeznem da vam kažem" , Milorada Mikija Damjanovića, prvaka drame Beogradskog dramskog pozorišta, a osim njega u programu učestvuju: Nataša Radovanović, sopran, stalna članica Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i Pavle Joksimović, pijanista.
Specijalni gosti programa: Mina Lazarević i Stevan Piale

Šesta noć Festivala / BAJKA O POZORIŠTU
U šestoj noći festivala, 3. juna, imali smo veliko zadovoljstvo gledati, sada već tradicionalno, uvek dobri Ub i pozorište "Raša Plaović."

Peta noć Festivala / U(S)MEĆE ŽIVLJENJA
U petoj noći festivala, 2. juna, uživali smo u urnebesnoj komediji "U(s)meće življenja" koju je zanas odigrala glumačka ekipa Amaterskog pozorišta "Aleksandar Joković" iz Ljubovije. Režiju potpisuje Miroslav Mladenović, po tekstu Tatijanje Kecman.

Četvrta noć festivala / RADETIĆA MARA
Četvrte festivalske noći, 1. juna, imali smo veliko zadovoljstvo da uživamo u predstavi "Radetića mara," koju je za nas odigralo Amatersko pozorište "Prnjavor."

sreda, 01 jun 2022 12:15

Treća noć festivala / BOG MASAKRA

Treća noć festivala / BOG MASAKRA
Treće festivalske noći, 31. maja, imali smo čast uživati u izvođenju predstave "Bog masakra", po tekstu Jasmine Reze i u režiji Hadži Nemanje Jovanovića, Amaterskog pozorišta "Knjaz" iz Požege.

Druga noć festivala / OPET PLAČE, AL´ OD SREĆE
U ponedeljak, 30. maja, Ljubovijsko dramsko pozorište "Ljubovija" je u okviru druge festivalske noći, odigralo predstavu: "Opet plače, al´ od sreće."

Nagradu žirija publike odneo je Dragan Milanović.

 Dragi ljubitelji pozorišne umetnosti,
u petak, 27. maja 2022. godine počinje naš omiljeni
XI FESTIVAL AMATERSKIH POZORIŠTA ZAPADNE SRBIJE 2022

Prvi dan Festivala  odigrana je predstava  Omladinske scene AP Doma kulture Prijepolje ,,PERON ZA SUTRA" koju je režirao  Uroš Mladenović  Dr umetnosti. Za najbolju ulogu žiri je dodelio Tariku Haniću.

Festival AP Zapadne Srbije je otvorila zamenica predsednika opštine Prijepolje Samira Ćosović.

U okviru Festivala biće odigrano ukupno 9 pozorišnih predstava, šest amaterskih predstava u takmičarskom delu i tri profesionalne predstave u revijalnom delu.

 
Selektor Festivala je Vladimir Cvejić, glumac i reditelj, dugogodišnji član i umetnički direktor Akademskog pozorišta "Branko Krsmanović".          

Dobro nam došli...

 

Dragi ljubitelji pozorišne umetnosti,
u petak, 27. maja 2022. godine počinje naš omiljeni
XI FESTIVAL AMATERSKIH POZORIŠTA ZAPADNE SRBIJE 2022
-------------------------------
U okviru Festivala biće odigrano ukupno 9 pozorišnih predstava, šest amaterskih predstava u takmičarskom delu i tri profesionalne predstave u revijalnom delu.

Završno veče Festiva APSZ/predstava "Lavina"
U završnoj noći festivala, u revijalnom delu, imali smo zadovoljstvo pogledati predstavu "Lavina" Tundžera Džudženolu.

U sedmoj noći festivala, u takmičarskom delu, imali smo zadovoljstvo pogledati predstavu "Hanibal podzemni" Hristova Bojčev.

Poštovani ljubitelji pozorišne umetnosti,
Čast nam je da vas pozovemo da prisustvujete završnoj noći jubilarnog X Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije, u kojoj će biti dodeljene nagrade i plakete nagrađenima po oceni selektora Festivala Dragana Jovičića Jovića, pozorišnog reditelja / Savez amatera Srbije.

Poslednja predstava u takmičarskom delu Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije biće odigrana večeras na velikoj sceni Doma kulture Prijepolje.

U šestoj noći festivala, u takmičarskom delu, imali smo zadovoljstvo pogledati predstavu "Ne igraj na Engleze" Vladimira Đurđevića.

U petoj noći festivala, u takmičarskom delu, imali smozadovoljstvo pogledati predstavu "Predvorje" Nikole Vasiljevića.

Večeras, u sedmoj noći Festivala, u 20 časova na velikoj sceni Doma kulture, u takmičarskom delu, predstava domaćina Amaterskog pozorišta Doma kulture Prijepolje “NE IGRAJ NA ENGLEZE”.

U četvrtoj noći festivala, u takmičarskom delu, imali smo zadovoljstvo pogledati predstavu "Davitelj protiv davitelja" Nebojše Pajkića i Slobodana Šijana.

U trećoj noći festivala, u takmičarskom delu, imali smo zadovoljstvo pogledati predstavu "Smrt Čoveka na Balkanu"

Četvrtak, 20. maj u 20 časova / Treća noć Festivala APZS

Pozorišna predstava "Smrt čoveka na Balkanu"

AP "Aleksandar Joković" Ljubovija

--------------------------------------------------

U trećoj noći Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije na repertoaru je pozorišna predstava "Smrt čoveka na Balkanu" Miroslava Momčilovića, u režiji Miroslava Mladenovića.

Predstavu će izvesti glumci AP "Aleksandar Joković" iz Ljubovije.

Komad predstavlja tragikomičan kolaž malograđanštine, laži i pohlepe, čega ljudi nisu imuni ni u najtežim životnim trenucima.

U drugoj noći Festivala u okviru revijalnog dela ugostićemo pozorišnu predstavu “Burazeri” u potpisu novopazarskog dramskog pisca i glumca Semira Gicića.

Dragi ljubitelji pozorišne umetnosti,
u ponedeljak, 17. maja 2021. godine počinje naš omiljeni
FESTIVAL AMATERSKIH POZORIŠTA ZAPADNE SRBIJE !
-----------------------------------------
U okviru Festivala biće odigrano ukupno 9 pozorišnih predstava, šest u takmičarskom i tri predstave u revijalnom delu.

U periodu od 20. do 27. maja 2019. godine na sceni Doma kulture u Prijepolju uspešno je realizovan Festival amaterskih pozorišta Zapadne Srbije koji je predstavio scenske postavke sa područja Mačvanskog, Kolubarskog i Zlatiborskog okruga.  Od ukupno prijavljenih šest inscenacija  odigrano je 5 predstava. Zbog bolesti glumice učešće je otkazalo „Ljubovijsko dramsko pozorište“ sa predstavom Narodni poslanik Branislava Nušića.

U ponedeljak 27.05.2019. godine , završen je Festival Amaterskih pozorišta Zapadne Srbije , gde su uručene nagrade tokom Festivala. Završnoj večeri je prisustvovao i Selektor Festivala Aleksandar Saša Volić ,koji se obratio prisutnima , gde su uručene nagrade i priznanja za ostvarene rezultate i uspehe na Festivalu Amaterskih pozorišta Zapadne Srbije u Domu kulture Prijepolje.

Na kraju Festivala ,u završnoj večeri predstavu je odigralo Amatersko pozorište ART ,,Čkalja`` Kruševac sa predstavom ,,BLISKI STRANCI`` u režiji profesora Ernesta Međedovića.  

 O D L U K E   S E L E K T O R A  -  RANGIRANjE PREDSTAVA

- TREĆE MESTO  zauzela  je predstava HEROJ NACIJE Ivana Lalića, u režiji Miroslava Mladenovića,   u izvođenju Pozorišta „Aleksandar Joković“ / Biblioteke „Milovan Glišić“iz Ljubovije;

- DRUGO MESTO  osvojila je predstava PUKOVNIK PTICA, Hrista Bojčeva, u režiji Denija Mešića - Amatersko pozorište Doma kulture iz Prijepolja;

- PRVO MESTO osvojila je predstava HAMLET IZ MRDUŠE DONjE Ive Brešana, u režiji Duška Aškovića,  u izvođenju Pozorišta"RAŠA PLAOVIĆ" sa Uba;

- Nagrada za najbolju  scenografiju dodeljuje se Milanu  Nikoliću za uspešno rešen scenski prostor predstave HEROJ NACIJE iz Ljubovije;

 

- Nagrada za najbolje kostime dodeljuje se  Dušku Aškoviću za kostimografiju u predstavi HAMLET IZ MRDUŠE DONjE Ive Brešana, u izvođenju Pozorišta"RAŠA PLAOVIĆ" sa Uba;

 

- Nagrada za kolektivnu glumačku igru dodeljuje se ansamblu predstave  HAMLET IZ MRDUŠE DONjE Ive Brešana, u režiji Duška Aškovića,  u izvođenju Pozorišta"RAŠA PLAOVIĆ" sa Uba;

- Nagrada za epizodnu žensku ulogu dobila je Milica Stefanović za ulogu Menadžerke iz provincije u predstavi HEROJ NACIJE Ivana M. Lalića, u izvođenju Pozorišta „Aleksandar Joković“ / Biblioteke „Milovan Glišić“iz Ljubovije;

 

- Nagrada za epizodnu mušku ulogu  dodeljuje se Aleksandru Tadiću za ulogu Tiosava  u predstavi   HAMLET IZ MRDUŠE DONjE Ive Brešana, u izvođenju Pozorišta"RAŠA PLAOVIĆ" sa Uba;

 

- Nagrada  za najperspektivnijeg mladog glumca dodeljuje  Jovanu Stojkoviću za inspirativnu igru u BEZIMENOJ PREDSTAVI, u režiji profesorke Ane Marković, u izvođenju Dramske sekcije Gimnazije „Sveti Sava“ iz Požege;

 

-Nagrada za najperspektivnijeg mladog reditelja osvojio je

Deni Mešić za kreativnost scenske postavke drame Hrista Bojčeva PUKOVNIK PTICA, u izvođenju Amaterskog pozorišta Doma kulture iz Prijepolja;

 

-Nagrada za glavnu žensku ulogu  osvojila je Marijana

Petaković za ulogu Desanke u predstavi HEROJ NACIJE Ivana M. Lalića, u režiji Miroslava Mladenovića, u izvođenju Pozorišta „Aleksandar Joković“ / Biblioteke  „Milovan Glišić“ iz Ljubovije;

 

- Nagrada za glavnu mušku ulogu  dobitnik je  Meša Šendelj Žak za ulogu Fetisova  u predstavi PUKOVNIK PTICA, Hrista Bojčeva, u režiji Denija Mešića - Amatersko pozorište Doma kulture iz Prijepolja;

 

- Nagrada za dramsko -pedagoški rad  dobitnik je Ibrahim Ćata  Hasanagić za uspešan rad na predstavi STUDENTKINjA – u izvođenju AMATERSKE POZORIŠNE SCENE DOMA KULTURE »PIVO KARAMATIJEVIĆ« iz Priboja;

 

- Nagrada  za uspešnu dramaturgiju dobitnica  je profesorka Ana Marković, za autorski pristup kreiranja pozorišnog scenarija BEZIMENE PREDSTAVE  -  Dramska sekcija Gimnazije „Sveti Sava“ iz Požege;

 

- Nagrada za režiju osvojio je Duško Ašković za inscenaciju

predstave HAMLET IZ MRDUŠE DONjE Ive Brešana, u izvođenju Pozorišta"RAŠA PLAOVIĆ" sa Uba;

 

 

        O D L U K E   S E L E K T O R A  -  RANGIRANjE PREDSTAVA

 

- TREĆE MESTO  zauzela  je predstava HEROJ NACIJE Ivana Lalića, u režiji Miroslava Mladenovića,   u izvođenju Pozorišta „Aleksandar Joković“ / Biblioteke „Milovan Glišić“iz Ljubovije;

 

- DRUGO MESTO  osvojila je predstava PUKOVNIK PTICA, Hrista Bojčeva, u režiji Denija Mešića - Amatersko pozorište Doma kulture iz Prijepolja;

 

 - PRVO MESTO osvojila je predstava HAMLET IZ MRDUŠE DONjE Ive Brešana, u režiji Duška Aškovića,  u izvođenju Pozorišta"RAŠA PLAOVIĆ" sa Uba;

Strana 1 od 2