POZORIŠNA I FILMSKA DELATNOST
Pre 37 godina je prvi put izvedena premijera pozorišne predstave koju je postavio na scenu Dom kulture iz Prijepolja. Ove godine smo postavili i premijerno izveli 3 predstave.
Osim postavljanja predstava u našoj produkciji kod nas je gostovao veliki broj drugih predstava iz drugih gradova koji su nam pokazali svoje poznavanje i predstavljanje pozorišnih tekstova. Naše pozorišne predstave pretežno učestvuju sa svoja četiri prikazivanja u Domu kulture i po 10 gostovanja, gde obilazimo pozorišne festivale i gostovanja po drugim Domovima kulture sa kojima imamo saradnju.
Jedan od tri regionalna festivala amaterskih pozorišta Srbije je održavan kod nas sve do 1997.godine, (17 festivala),kada je prestao sa radom. Povratak Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije, na kom učestvuju Amaterska pozorišta Zlatiborskog, Mačvanskog i Kolubarskog okruga, je ponovo počeo sa radom 2011. godine i do sada je održano sedam festivala.
Trenutno naša predstava ,,Mečkino dete`` gostuje u Beogradu na ,,BAZART`` festivalu i biće prikazivane u svim daljim mesnim zajednicama (Brodarevo,Velika, Ivanje, Seljašnica, Aljinoviće itd.) i druge dve naše predstave.

12. dan festivala APZS / GOSPODJA MINISTARKA
DVANAESTO VEČE Festivala imali smo čast i zadovoljstvo pogledati poslednju takmičarsku predstavu "GOSPODJA MINISTARKA", koju je za nas izveo Teatar Inat i udruženje Prkos - Užice. Ovaj sjajan Nušićev komad režirala je Andrijana Simović.

DESETA FESTIVALSKA NOĆ,Omladinska scena sa predstavom “KO JE OVDE LUD”.
Ovu izuzetnu komediju, po tekstu Muze Pavlova i Roberta Andersona, režirao je doktor umetnosti Uroš Mladenović.

9. dan festivala APZS / POZORIŠTE - igraonica mašte
DEVETO VEČE Festivala bilo je rezervisano za naše najmladje glumce i sve koji to žele postati. Deca su imala zadovoljstvo da im jedan kreativni čas održi naš selektor Vladimir Putnik, pozorišni reditelj. Čas, pod nazivom "POZORIŠTE - igraonica mašte", pomogao im je da kroz jedan vid zabavnih igara steknu veštine koje će im pomoći da sutra postanu veliki glumci, reditelji...umetnici.

8. dan festivala APZS / ČUJEŠ LI, MAMA, MOJ VAPAJ
OSMO VEČE Festivala uživali smo u takmičarskoj predstavi "ČUJEŠ LI, MAMA, MOJ VAPAJ". Ovu porodičnu dramu, izvrsno su odigrali glumci AP Doma kulture "Jovan Tomić" Nova Varoš. Predstava je rađena po tekstu Vojislava Savića, a u režiji Dragana Jakovljevića.

Večeras, OSME FESTIVALSKE VEČERI, gledamo još jednu takmičarsku predstavu pod nazivom “ČUJEŠ LI, MAMA, MOJ VAPAJ”.
U ovoj porodičnoj drami gledaćemo glumce iz AP Doma kultire “Jovan Tomić” Nova Varoš, naše komšije.
Velika sala Doma kulture u 20 časova.
Dobro došli na Festival

7. dan festivala APZS / NEOPREZNI RADOZNALAC
SEDMO VEČE Festivala je bilo takmičarsko i imali smo zadovoljstvo da pogledamo predstavu "NEOPREZNI RADOZNALAC" u izvođenju Pozorišta KUD "Karadžić" Loznica. Predstava je rađena po tekstu Miguela De Servantesa, a u režiji Zorana Grujića.
utorak, 23 maj 2023 17:42

6. dan festivala APZS / CRNA KUTIJA

6. dan festivala APZS / CRNA KUTIJA
ŠESTO VEČE Festivala gledali smo takmičarsku predstavu "CRNA KUTIJA" u izvođenju Pozorišta "Janko Veselinović" Bogatić, po tekstu Ane Đorđević, a u režiji Ivane Terzić.

ponedeljak, 22 maj 2023 13:14

4. dan festivala APZS / GOVORNA MANA

4. dan festivala APZS / GOVORNA MANA
ČETVRTO VEČE Festivala je, takođe, takmičarsko i gledali smo predstavu "GOVORNA MANA", koju je izvodilo Amatersko pozorište "Knjaz" Požega. Po tekstu Gorana Markovića, a u režiji Hadži Nemanje Jovanovića.

Večeras, četvrte festivalske noći, u goste nam dolazi Amatersko pozorište “Knjaz” Požega, sa predstavom GOVORNA MANA.

Po tekstu Gorana Markovića, a u režiji Hadži Nemanje Jovanovića.

Dodjite da uživamo zajedno u 3. takmičarskoj predstavi.
Velika sala Doma kulture u 20h.

3. dan festivala APZS / UOBRAŽENI BOLESNIK
TREĆE VEČE Festivala je takmičarsko veče i uživali smo u predstavi "UOBRAŽENI BOLESNIK", koju je izvodilo Ljubovijsko dramsko pozorište - Ljubovija. Po tekstu Žan B. P. Molijera, a u režiji Vanje Vasić.
četvrtak, 18 maj 2023 09:01

2. dan festivala APZS / SVADBA

2. dan festivala APZS / SVADBA
DRUGO VEČE Festivala je bilo prvo takmičarsko veče i rezervisano za PREMIJERU pozorišne predstave "SVADBA", koja je rađena u koprodukciji Doma kulture Prijepolje, Doma kulture "Jovan Tomić" Nova Varoš i Doma kulture "Pivo Karamatijević" Priboj. Predstava je rezultat projekta "Na tromeđi - Pozorište!" koji je plod odlične saradnje, čiji je temelj potpisani memorandum između Domova kulture Prijepolje, Priboj i Nova Varoš. "SVADBA" je rađena po tekstu Antona Pavloviča Čehova, u režiji Danijela Petkovskog i Ivane Janović.

1. dan festivala APZS / KRALJEVSKI FESTIVAL - revijalni deo
Ovogodišnji, XII Festival APZS smo otvorili kraljevski - premijerom predstave KRALJEVSKI FESTIVAL Dečije scene AP Doma kulture Prijepolje. Po tekstu Tode Nikoletića, u režiji doktora umetnosti Uroša Mladenovića. Naši najmlađi glumci su očarali prepunu Veliku salu Doma kulture.

Večeras u 20 časova nas očekuje PREMIJERA pozorišne predstave "SVADBA",
koja je rađena u koprodukciji Doma kulture Prijepolje, Doma kulture "Jovan Tomić" Nova Varoš i Doma kulture "Pivo Karamatijević".
__________________
Predstava je rezultat projekta "Na tromeđi - Pozorište!" koji je plod odlične saradnje, čiji je temelj potpisani memorandum između Domova kulture Prijepolje, Priboj i Nova Varoš.
"SVADBA" je rađena po tekstu Antona Pavloviča Čehova, u režiji Danijela Petkovskog i Ivane Janović.
Predstava je prva u takmičarskom delu Festivala i našim kolegama, saradnicima, glumcima želimo sreću večeras!
ponedeljak, 15 maj 2023 09:04

FESTIVAL AMATERSKIH POZORIŠTA 2023

Dragi prijatelji Doma kulture Prijepolje,
Najavljujemo praznik za ljubitelje pozorišne umetnosti!
XII FESTIVAL AMATERSKIH POZORIŠTA ZAPADNE SRBIJE počinje 15. maja i trajaće do 31. maja 2023. godine.
Festival započinjemo premijerom predstave “KRALJEVSKI FESTIVAL” Dečije scene Amaterskog pozorišta Doma Kulture Prijepolje.
U okviru ovogodišnjeg Festivala nas očekuju još 2 premijere:
16. maj - "SVADBA” - koprodukcijska predstava Doma kulture Prijepolje, Doma kulture “Jovan Tomić” Nova Varoš i Doma kulture “Pivo Karamatijević” Priboj;
26. maj - “KO JE OVDE LUD” - predstava Omladinske scene Amaterskog pozorišta Doma Kulture Prijepolje.
Nikada do sada u istoriji održavanja Festivala se nije desilo da imamo čak 12 pozorišnih predstava, od čega je 10 predstava u takmičarskom i 2 u revijalnom delu, dok su 3 predstave premijerna izvođenja u produkciji Doma kulture Prijepolje.
Na kraju nas očekuje i jedna profesionalna predstava u čast nagrađenih, a rezervisana je za završno veče Festivala.
-----------------------
Selektor Festivala je Vladimir Putnik, pozorišni reditelj / Centralni savez amatera u kulturi Srbije.
Festival se održava pod pokroviteljstvom Opštine Prijepolje i Ministarstva kulture Republike Srbije.
-----------------------
Po prvi put ove godine, povodom Festivala nas očekuju i 2 nagradne igre – prva, za najvrednije pratioce rada Doma kulture Prijeolje na društvenim mrežama, i druga, za vernost publici tokom Festivalskih večeri.
-----------------------
Festivalska ulaznica, koja podrazumeva komplet karata za svih 12 pozorišnih predstava može se kupiti na biletarnici Doma kulture od 10. maja do ponedeljka, 15. maja u periodu 8-14 časova, po ceni od 1000din.
Očekujemo Vas.
Dobro nam došli!

Poetsko muzičkog kabarea ČEZNEM DA VAM KAŽEM, Milorada Mikija Damjanovića. Publika se podsetila divnih stihova i uživala u pričama iz ranih početaka, sada već uspešnog glumca Mikija Damjanovića.
Kabare su izveli Miki Damjanović, Nataša Radovanović i Pavle Joksimović.
Gosti kabare su bili naši poznati glumci Mina Lazarević i Stevan Piale.

ZAVRŠNO VEČE 11. FESTIVALA AMATERSKIH POZORIŠTA ZAPADNE SRBIJE 2022 U PRIJEPOLJU

subota, 11 jun 2022 20:46

Osmi dan festivala / DOSIJE DOSITEJ

Osmi dan festivala / DOSIJE DOSITEJ
Osmi dan Festivala bio je rezevisan za muzejsku monodramu DOSIJE DOSITEJ, u izvodjenju izvrsnog Vladimira Cvejića, glumca i režisera.

Čast nam je da vas pozovemo na ceremoniju zatvaranja Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije i svečanu dodelu nagrada, koja će se održati u četvrtak, 9. juna sa početkom u 20 časova.
____________________
Nakon dodele nagrada, u čast nagrađenih, imaćete priliku da uživate u Poetsko muzičkom kabareu „Čeznem da vam kažem" , Milorada Mikija Damjanovića, prvaka drame Beogradskog dramskog pozorišta, a osim njega u programu učestvuju: Nataša Radovanović, sopran, stalna članica Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i Pavle Joksimović, pijanista.
Specijalni gosti programa: Mina Lazarević i Stevan Piale

Šesta noć Festivala / BAJKA O POZORIŠTU
U šestoj noći festivala, 3. juna, imali smo veliko zadovoljstvo gledati, sada već tradicionalno, uvek dobri Ub i pozorište "Raša Plaović."

Peta noć Festivala / U(S)MEĆE ŽIVLJENJA
U petoj noći festivala, 2. juna, uživali smo u urnebesnoj komediji "U(s)meće življenja" koju je zanas odigrala glumačka ekipa Amaterskog pozorišta "Aleksandar Joković" iz Ljubovije. Režiju potpisuje Miroslav Mladenović, po tekstu Tatijanje Kecman.

Četvrta noć festivala / RADETIĆA MARA
Četvrte festivalske noći, 1. juna, imali smo veliko zadovoljstvo da uživamo u predstavi "Radetića mara," koju je za nas odigralo Amatersko pozorište "Prnjavor."

sreda, 01 jun 2022 12:15

Treća noć festivala / BOG MASAKRA

Treća noć festivala / BOG MASAKRA
Treće festivalske noći, 31. maja, imali smo čast uživati u izvođenju predstave "Bog masakra", po tekstu Jasmine Reze i u režiji Hadži Nemanje Jovanovića, Amaterskog pozorišta "Knjaz" iz Požege.

Druga noć festivala / OPET PLAČE, AL´ OD SREĆE
U ponedeljak, 30. maja, Ljubovijsko dramsko pozorište "Ljubovija" je u okviru druge festivalske noći, odigralo predstavu: "Opet plače, al´ od sreće."

Nagradu žirija publike odneo je Dragan Milanović.

 Dragi ljubitelji pozorišne umetnosti,
u petak, 27. maja 2022. godine počinje naš omiljeni
XI FESTIVAL AMATERSKIH POZORIŠTA ZAPADNE SRBIJE 2022

Prvi dan Festivala  odigrana je predstava  Omladinske scene AP Doma kulture Prijepolje ,,PERON ZA SUTRA" koju je režirao  Uroš Mladenović  Dr umetnosti. Za najbolju ulogu žiri je dodelio Tariku Haniću.

Festival AP Zapadne Srbije je otvorila zamenica predsednika opštine Prijepolje Samira Ćosović.

U okviru Festivala biće odigrano ukupno 9 pozorišnih predstava, šest amaterskih predstava u takmičarskom delu i tri profesionalne predstave u revijalnom delu.

 
Selektor Festivala je Vladimir Cvejić, glumac i reditelj, dugogodišnji član i umetnički direktor Akademskog pozorišta "Branko Krsmanović".          

Dobro nam došli...

 

Dragi ljubitelji pozorišne umetnosti,
u petak, 27. maja 2022. godine počinje naš omiljeni
XI FESTIVAL AMATERSKIH POZORIŠTA ZAPADNE SRBIJE 2022
-------------------------------
U okviru Festivala biće odigrano ukupno 9 pozorišnih predstava, šest amaterskih predstava u takmičarskom delu i tri profesionalne predstave u revijalnom delu.

Završno veče Festiva APSZ/predstava "Lavina"
U završnoj noći festivala, u revijalnom delu, imali smo zadovoljstvo pogledati predstavu "Lavina" Tundžera Džudženolu.

U sedmoj noći festivala, u takmičarskom delu, imali smo zadovoljstvo pogledati predstavu "Hanibal podzemni" Hristova Bojčev.

Strana 1 od 2