POZORIŠNA I FILMSKA DELATNOST
Pre 37 godina je prvi put izvedena premijera pozorišne predstave koju je postavio na scenu Dom kulture iz Prijepolja. Ove godine smo postavili i premijerno izveli 3 predstave.
Osim postavljanja predstava u našoj produkciji kod nas je gostovao veliki broj drugih predstava iz drugih gradova koji su nam pokazali svoje poznavanje i predstavljanje pozorišnih tekstova. Naše pozorišne predstave pretežno učestvuju sa svoja četiri prikazivanja u Domu kulture i po 10 gostovanja, gde obilazimo pozorišne festivale i gostovanja po drugim Domovima kulture sa kojima imamo saradnju.
Jedan od tri regionalna festivala amaterskih pozorišta Srbije je održavan kod nas sve do 1997.godine, (17 festivala),kada je prestao sa radom. Povratak Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije, na kom učestvuju Amaterska pozorišta Zlatiborskog, Mačvanskog i Kolubarskog okruga, je ponovo počeo sa radom 2011. godine i do sada je održano sedam festivala.
Trenutno naša predstava ,,Mečkino dete`` gostuje u Beogradu na ,,BAZART`` festivalu i biće prikazivane u svim daljim mesnim zajednicama (Brodarevo,Velika, Ivanje, Seljašnica, Aljinoviće itd.) i druge dve naše predstave.
nedelja, 26 maj 2024 13:48

FESTIVAL AMATERSKIH POZORIŠTA U DOMU KULTURE PRIJEPOLjE OD 27. MAJA DO 3.JUNA 2024

Praznik za ljubitelje pozorišne umetnosti počinje u ponedeljak, 27. maja u 20 časova!
XIII Festival amaterskih pozorišta Zapadne Srbije otvara predstava domaćina, Amaterskog pozorišta Doma kulture Prijepolje, nakon kojih ćemo videti glumačka ostvarenja amatera iz Nove Varoši, Požege i Uba.
U revijalnom delu na velikoj sceni DKP biće odigrana pozorišna predstava "KUKU MAJKO" u profesionalnoj produkciji JU Centar za kulturu Pljevlja, a potom, Festival APZS zatvaramo u ponedeljak, 3. juna, kada će biti saopštene odluke selektora Festivala i dodeljene nagrade.
U čast nagrađenih profesionalnu pozorišnu predstavu "Ima nešto što bi trebalo da znaš" odigraće Miloš Lalović, Milica Janketić, Maja Nikolić i Bojan Krivokapić.
⏰Sve predstave počinju u 20 časova.
?️Komplet festivalsku ulaznicu možete kupiti po simboličnoj ceni od 1000 dinara, na biletarnici DKP.
Takođe su dostupne i pojedinačne ulaznice po ceni od 200 i 300 dinara.
Pročitano 48 puta