POZORIŠNA I FILMSKA DELATNOST
Pre 37 godina je prvi put izvedena premijera pozorišne predstave koju je postavio na scenu Dom kulture iz Prijepolja. Ove godine smo postavili i premijerno izveli 3 predstave.
Osim postavljanja predstava u našoj produkciji kod nas je gostovao veliki broj drugih predstava iz drugih gradova koji su nam pokazali svoje poznavanje i predstavljanje pozorišnih tekstova. Naše pozorišne predstave pretežno učestvuju sa svoja četiri prikazivanja u Domu kulture i po 10 gostovanja, gde obilazimo pozorišne festivale i gostovanja po drugim Domovima kulture sa kojima imamo saradnju.
Jedan od tri regionalna festivala amaterskih pozorišta Srbije je održavan kod nas sve do 1997.godine, (17 festivala),kada je prestao sa radom. Povratak Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije, na kom učestvuju Amaterska pozorišta Zlatiborskog, Mačvanskog i Kolubarskog okruga, je ponovo počeo sa radom 2011. godine i do sada je održano sedam festivala.
Trenutno naša predstava ,,Mečkino dete`` gostuje u Beogradu na ,,BAZART`` festivalu i biće prikazivane u svim daljim mesnim zajednicama (Brodarevo,Velika, Ivanje, Seljašnica, Aljinoviće itd.) i druge dve naše predstave.
ponedeljak, 27 maj 2024 08:17

DANAS POČINJE FESTIVAL AMATERSKIH POZORISTA ZAPADNE SRBIJE PREDSTAVOM ,,OMER I MERIMA`` AP DOMA KULTURE PRIJEPOLJE

DANAS POČINJE FESTIVAL APZS
PRAZNIK ZA LJUBITELJE POZORIŠNE UMETNOSTI


Uz domaću predstavu "Omer i Merima", na Festivalu će se takmičiti Amatersko pozorište Doma kulture „Jovan Tomić“ iz Nove Varoši sa predstavom „Protuve piju čaj“, zatim predstava „Atentat“ Amaterskog pozorišta „Knjaz“ iz Požege, a poslednja predstava u takmičarskom delu biće „Doktor Molijer“ Pozorišta „Raša Plaović“ iz Uba.

Pročitano 43 puta