POZORIŠNA I FILMSKA DELATNOST
Pre 37 godina je prvi put izvedena premijera pozorišne predstave koju je postavio na scenu Dom kulture iz Prijepolja. Ove godine smo postavili i premijerno izveli 3 predstave.
Osim postavljanja predstava u našoj produkciji kod nas je gostovao veliki broj drugih predstava iz drugih gradova koji su nam pokazali svoje poznavanje i predstavljanje pozorišnih tekstova. Naše pozorišne predstave pretežno učestvuju sa svoja četiri prikazivanja u Domu kulture i po 10 gostovanja, gde obilazimo pozorišne festivale i gostovanja po drugim Domovima kulture sa kojima imamo saradnju.
Jedan od tri regionalna festivala amaterskih pozorišta Srbije je održavan kod nas sve do 1997.godine, (17 festivala),kada je prestao sa radom. Povratak Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije, na kom učestvuju Amaterska pozorišta Zlatiborskog, Mačvanskog i Kolubarskog okruga, je ponovo počeo sa radom 2011. godine i do sada je održano sedam festivala.
Trenutno naša predstava ,,Mečkino dete`` gostuje u Beogradu na ,,BAZART`` festivalu i biće prikazivane u svim daljim mesnim zajednicama (Brodarevo,Velika, Ivanje, Seljašnica, Aljinoviće itd.) i druge dve naše predstave.
subota, 01 jun 2024 14:53

"ATENTAT" amaterskog pozorišta "Knjaz" - Požega , 4 DAN FESTIVALA AP ZAPADNE SRBIJE

"ATENTAT" amaterskog pozorišta "Knjaz" iz Požege komedija je u bezobrazno vezanom stihu, po tekstu Miloša Nikolića.
Glumci iz Požege su nastupili u četvrtoj festivalskoj noći, sa trećom predstavom u takmičarskom delu.
A večeras, sa predstavom "DOKTOR MOLIJER" koju će izvesti pozorište "Raša Plaović" sa Uba, završavamo takmičarski deo Festivala.
Nakon ove predstave sledi priprema za završnu noć Festivala.
Moramo priznati da selektor Festivala prof. dr Nemanja Savković nema nimalo lak zadatak.
Već sutra očekujemo odluke selrktora, sa kojima završavamo pripreme za štampu Biltena festivala, dodele nagrada, plaketa i ostalih priznanja nagrađenim pozorištima i svim zaslužnim subjektima za realizaciju XIII Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije.
Pročitano 32 puta