POZORIŠNA I FILMSKA DELATNOST
Pre 37 godina je prvi put izvedena premijera pozorišne predstave koju je postavio na scenu Dom kulture iz Prijepolja. Ove godine smo postavili i premijerno izveli 3 predstave.
Osim postavljanja predstava u našoj produkciji kod nas je gostovao veliki broj drugih predstava iz drugih gradova koji su nam pokazali svoje poznavanje i predstavljanje pozorišnih tekstova. Naše pozorišne predstave pretežno učestvuju sa svoja četiri prikazivanja u Domu kulture i po 10 gostovanja, gde obilazimo pozorišne festivale i gostovanja po drugim Domovima kulture sa kojima imamo saradnju.
Jedan od tri regionalna festivala amaterskih pozorišta Srbije je održavan kod nas sve do 1997.godine, (17 festivala),kada je prestao sa radom. Povratak Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije, na kom učestvuju Amaterska pozorišta Zlatiborskog, Mačvanskog i Kolubarskog okruga, je ponovo počeo sa radom 2011. godine i do sada je održano sedam festivala.
Trenutno naša predstava ,,Mečkino dete`` gostuje u Beogradu na ,,BAZART`` festivalu i biće prikazivane u svim daljim mesnim zajednicama (Brodarevo,Velika, Ivanje, Seljašnica, Aljinoviće itd.) i druge dve naše predstave.
nedelja, 02 jun 2024 18:40

ZATVARANJE FESTIVALA, DODELA NAGRADA I PREDSTAVA U ČAST NAGRAĐENIH "IMA NEŠTO ŠTO BI TREBALO DA ZNAŠ" Pozorišta "Slavija" i Teatra "Balkan Novi Pokret" zatvaramo XIII Festival amaterskih pozorišta

ZATVARANJE FESTIVALA, DODELA NAGRADA I PREDSTAVA U ČAST NAGRAĐENIH
Predstavom "IMA NEŠTO ŠTO BI TREBALO DA ZNAŠ" Pozorišta "Slavija" i Teatra "Balkan Novi Pokret" zatvaramo XIII Festival amaterskih pozorišta.
U završnoj noći biće saopštene odluke selektora Festivala - prof. dr Nemanje Savkovića, pozorišnog reditelja i profesora na Fakultetu umetnosti, a potom i dodeljene nagrade, plakete i ostala priznanja nagrađenim pozorištima i svim zaslužnim subjektima za realizaciju XIII Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije.
Naši gosti Milica Janketić, Maja Nikolić, Miloš Lalović i Bojan Krivokapić, sa predstavom "Ima nešto što bi trebalo da znaš", s puno humora koji najčešće nastaje kao posledica nesporazuma predstaviće nam priču o muško-ženskim odnosima, poverenju, braku, laganju...
Hoće li pobediti laž ili istina, treba li uvek govoriti istinu ili je katkad bolje lagati da se izbegne istina koja može naneti još veće zlo otkriće nam u završnoj noći XIII Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije.
Ponedeljak, 3. jun u 20 časova
Velika sala Doma kulture Prijepolje
Dobro nam došli!

Pročitano 41 puta