POZORIŠNA I FILMSKA DELATNOST
Pre 37 godina je prvi put izvedena premijera pozorišne predstave koju je postavio na scenu Dom kulture iz Prijepolja. Ove godine smo postavili i premijerno izveli 3 predstave.
Osim postavljanja predstava u našoj produkciji kod nas je gostovao veliki broj drugih predstava iz drugih gradova koji su nam pokazali svoje poznavanje i predstavljanje pozorišnih tekstova. Naše pozorišne predstave pretežno učestvuju sa svoja četiri prikazivanja u Domu kulture i po 10 gostovanja, gde obilazimo pozorišne festivale i gostovanja po drugim Domovima kulture sa kojima imamo saradnju.
Jedan od tri regionalna festivala amaterskih pozorišta Srbije je održavan kod nas sve do 1997.godine, (17 festivala),kada je prestao sa radom. Povratak Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije, na kom učestvuju Amaterska pozorišta Zlatiborskog, Mačvanskog i Kolubarskog okruga, je ponovo počeo sa radom 2011. godine i do sada je održano sedam festivala.
Trenutno naša predstava ,,Mečkino dete`` gostuje u Beogradu na ,,BAZART`` festivalu i biće prikazivane u svim daljim mesnim zajednicama (Brodarevo,Velika, Ivanje, Seljašnica, Aljinoviće itd.) i druge dve naše predstave.
petak, 15 septembar 2023 08:04

PREMIJERA PREDSTAVE "UDAH,IZDAH, VRISAK"

PREMIJERA PREDSTAVE "UDAH,IZDAH, VRISAK"

Draga deco i mladi,
pozivamo vas na PREMIJERU predstave "UDAH, IZDAH, VRISAK" koju izvode prijepoljski srednjoškolci, članovi Amaterskog pozorišta DKP.
Predstava je rađena po scenariju Jelene Krdžavac, u režiji naše Prijepoljke Medine Džinović.
Uz podršku UNICEF-a i organizacijom "Dostignuća mladih" naši mladi srednjoškolci su u okviru učešća na radionici "UPSHIFT" dobili su novčana sredstva za realizaciju ovog projekta kojem je cilj edukacija mladih o aero zagađenju.
Dom kulture Prijepolje podržao je ovaj projekat i pružio svesrdnu pomoć u realizaciji.
Cena karte je 200 dinara a celokupan iznos od karata biće uplaćen u humanitarne svrhe.
Dođite da zajedno podržimo naše vredne mlade Prijepoljke i Prijepoljce!

Pročitano 186 puta