POZORIŠNA I FILMSKA DELATNOST
Pre 37 godina je prvi put izvedena premijera pozorišne predstave koju je postavio na scenu Dom kulture iz Prijepolja. Ove godine smo postavili i premijerno izveli 3 predstave.
Osim postavljanja predstava u našoj produkciji kod nas je gostovao veliki broj drugih predstava iz drugih gradova koji su nam pokazali svoje poznavanje i predstavljanje pozorišnih tekstova. Naše pozorišne predstave pretežno učestvuju sa svoja četiri prikazivanja u Domu kulture i po 10 gostovanja, gde obilazimo pozorišne festivale i gostovanja po drugim Domovima kulture sa kojima imamo saradnju.
Jedan od tri regionalna festivala amaterskih pozorišta Srbije je održavan kod nas sve do 1997.godine, (17 festivala),kada je prestao sa radom. Povratak Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije, na kom učestvuju Amaterska pozorišta Zlatiborskog, Mačvanskog i Kolubarskog okruga, je ponovo počeo sa radom 2011. godine i do sada je održano sedam festivala.
Trenutno naša predstava ,,Mečkino dete`` gostuje u Beogradu na ,,BAZART`` festivalu i biće prikazivane u svim daljim mesnim zajednicama (Brodarevo,Velika, Ivanje, Seljašnica, Aljinoviće itd.) i druge dve naše predstave.
sreda, 19 jun 2024 13:21

Premijera "Tako je bilo", omladinska scena, sezona ´24 / 25

Premijera "Tako je bilo", omladinska scena, sezona ´24 / 25.
Sinoć, 18. juna, odigrana je PREMIJERA pozorišne predstave Omladinske scene amaterskog pozorišta Doma kulture Prijepolje - "TAKO JE BILO" koja je rađena po tekstu Rejmona Kenoa, u adaptaciji i režiji Ivana Tomaševića Žuće. Uloge su tumačili naši sjajni omladinci: Denin Hodžić, Amir Kaljić, Teodora Rakić Ajna Halilović, Iman Srna, Sara Nuković, Tijana Ostojić.

Pročitano 28 puta