POZORIŠNA I FILMSKA DELATNOST
Pre 37 godina je prvi put izvedena premijera pozorišne predstave koju je postavio na scenu Dom kulture iz Prijepolja. Ove godine smo postavili i premijerno izveli 3 predstave.
Osim postavljanja predstava u našoj produkciji kod nas je gostovao veliki broj drugih predstava iz drugih gradova koji su nam pokazali svoje poznavanje i predstavljanje pozorišnih tekstova. Naše pozorišne predstave pretežno učestvuju sa svoja četiri prikazivanja u Domu kulture i po 10 gostovanja, gde obilazimo pozorišne festivale i gostovanja po drugim Domovima kulture sa kojima imamo saradnju.
Jedan od tri regionalna festivala amaterskih pozorišta Srbije je održavan kod nas sve do 1997.godine, (17 festivala),kada je prestao sa radom. Povratak Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije, na kom učestvuju Amaterska pozorišta Zlatiborskog, Mačvanskog i Kolubarskog okruga, je ponovo počeo sa radom 2011. godine i do sada je održano sedam festivala.
Trenutno naša predstava ,,Mečkino dete`` gostuje u Beogradu na ,,BAZART`` festivalu i biće prikazivane u svim daljim mesnim zajednicama (Brodarevo,Velika, Ivanje, Seljašnica, Aljinoviće itd.) i druge dve naše predstave.
utorak, 04 jun 2019 11:39

UČEŠĆE DEČJE PREDSTAVE AMATERSKOG POZORIŠTA DOMA KULTURE PRIJEPOLjE NA 28.MEĐUREPUBLIČKOJ SMOTRI U PRIBOJU SA PREDSTAVOM ,,TARZAN"

U Priboju 11.06.2019. godine na 28. Međurepubličkoj smotri dečjeg dramskog stvaralaštva učestvovaće Amatersko pozorište Doma kulture Prijepolje sa dečjom predstavom ,,TARZAN” , koji je kvalifikacioni Festival za učešće na završnoj smotri dečijih dramskih stvaralaštava Srbije.

 

Pročitano 423 puta