POZORIŠNA I FILMSKA DELATNOST
Pre 37 godina je prvi put izvedena premijera pozorišne predstave koju je postavio na scenu Dom kulture iz Prijepolja. Ove godine smo postavili i premijerno izveli 3 predstave.
Osim postavljanja predstava u našoj produkciji kod nas je gostovao veliki broj drugih predstava iz drugih gradova koji su nam pokazali svoje poznavanje i predstavljanje pozorišnih tekstova. Naše pozorišne predstave pretežno učestvuju sa svoja četiri prikazivanja u Domu kulture i po 10 gostovanja, gde obilazimo pozorišne festivale i gostovanja po drugim Domovima kulture sa kojima imamo saradnju.
Jedan od tri regionalna festivala amaterskih pozorišta Srbije je održavan kod nas sve do 1997.godine, (17 festivala),kada je prestao sa radom. Povratak Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije, na kom učestvuju Amaterska pozorišta Zlatiborskog, Mačvanskog i Kolubarskog okruga, je ponovo počeo sa radom 2011. godine i do sada je održano sedam festivala.
Trenutno naša predstava ,,Mečkino dete`` gostuje u Beogradu na ,,BAZART`` festivalu i biće prikazivane u svim daljim mesnim zajednicama (Brodarevo,Velika, Ivanje, Seljašnica, Aljinoviće itd.) i druge dve naše predstave.
utorak, 06 april 2021 20:43

NOVA PREMIJERA POZORIŠNE PREDSTAVE ,,KAKO SU POSTALE RUŽNE REČI"

Petak, 9. april 2021. godine u 20 časova
Velika sala Doma kulture PrijepoljePozivamo Vas na premijerno izvođenje pozorišne predstave
"KAKO SU POSTALE RUŽNE REČI"

koja je rađena po tekstu Duška Radovića, u režiji Admira Šehovića, diplomiranog glumca Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.
Uloge tumače glumci dečje scene Amaterskog pozorišta Doma kulture Prijepolje.
________________________________________________
Da li deca izmišljaju ružne reči? Ne. Da li deca smeju da govore ružne reči? Ne bi trebalo. Da li si ih čuli od nekoga? Ooo, da! Od koga su ih čuli?!U predstavi “Kako su nastale ružne reči” po tekstu Duška Radovića na veoma duhovit i zanimljiv način je objašnjeno deci a i odraslima ko je “kriv” što deca govore ružne reči i zašto ne bi trebalo da ih govore. Najružnija reč u predstavi a i na svetu u tom momentu je reč “ŠAŠAV”.
________________________________________________
Cena ulaznice: 200 dinaraOčekujemo Vas! Dobro nam došli...
________________________________________________
* Napomena:
Broj mesta je ograničen!
U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba, Dom kulture preduzima sve preventivne epidemiološke mere kako bi posetioci bezbedno uživali u programima.

Pročitano 366 puta