POZORIŠNA I FILMSKA DELATNOST
Pre 37 godina je prvi put izvedena premijera pozorišne predstave koju je postavio na scenu Dom kulture iz Prijepolja. Ove godine smo postavili i premijerno izveli 3 predstave.
Osim postavljanja predstava u našoj produkciji kod nas je gostovao veliki broj drugih predstava iz drugih gradova koji su nam pokazali svoje poznavanje i predstavljanje pozorišnih tekstova. Naše pozorišne predstave pretežno učestvuju sa svoja četiri prikazivanja u Domu kulture i po 10 gostovanja, gde obilazimo pozorišne festivale i gostovanja po drugim Domovima kulture sa kojima imamo saradnju.
Jedan od tri regionalna festivala amaterskih pozorišta Srbije je održavan kod nas sve do 1997.godine, (17 festivala),kada je prestao sa radom. Povratak Festivala amaterskih pozorišta Zapadne Srbije, na kom učestvuju Amaterska pozorišta Zlatiborskog, Mačvanskog i Kolubarskog okruga, je ponovo počeo sa radom 2011. godine i do sada je održano sedam festivala.
Trenutno naša predstava ,,Mečkino dete`` gostuje u Beogradu na ,,BAZART`` festivalu i biće prikazivane u svim daljim mesnim zajednicama (Brodarevo,Velika, Ivanje, Seljašnica, Aljinoviće itd.) i druge dve naše predstave.
petak, 30 decembar 2022 17:35

PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA ,,SVADBA" U DOMU KULTURE ,,JOVAN TOMIĆ" U NOVOJ VAROŠI

PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA ,,SVADBA" U DOMU KULTURE ,,JOVAN TOMIĆ" U NOVOJ VAROŠI

Sa posebnim zadovoljstvom, ponosni na uspešno završen projekat "Na tromeđi - Pozorište!" koji je prvi plod zajedničke saradnje i potpisanog memoranduma između Domova kulture Prijepolja, Priboj i Nova Varoš.


Pozorišna predstava "Svadba" je rađena po tekstu A. P. Čehova, u režiji Danijela Petkovskog i Ivane Janović, a izvode je članovi amaterskih pozorišta tri pomenuta Doma kulture.
Premijerno je izvedena 28. decembra 2022. godine u Domu kulture "Jovan Tomić" Nova Varoš.

Pročitano 256 puta