PREPOZNATLJIVI PROGRAMI
Od programa koji su bili značajni i dobro prihvaćeni od publike u Domu kulture ističe se postavljanje na scenu monodrame „Mezar“ autora Ulvije Mušovića, gostovanje Latifa Moćevića i hora „Đulistan“, zatim tvoraca novog sevdaha grupe „Divanhana“ i Damira Imamovića, ali i vrsnog pjesnika i književnika Enesa Halilovića. Po prvi put je organizovana drevna manifestacija „Ćetenija uz pjesmu i igru“ koja je dobila izuzetnu podršku posjetilaca ali i Okrugli sto „Tamburica i sevdalinka na prostorima Polimlja“.

Kroz ponuđene programe nastojimo zadovoljiti određene kulturne potrebe Bošnjaka koji se nalaze u oblasti specifičnosti i tradicionalnosti ove manjinske kulture, dok ova nacionalna manjina svoje ostale kulturne potrebe u skladu sa svojim ličnim afinitetima i željama, ostvaruje kroz mnoge druge programe koji se realizuju u Domu kulture.

Svečana sednica povodom DANA OPŠTINE PRIJEPOLJE
Tradicionalno 7. jula, održana je svečana sednica Skupštine opštine Prijepolje povodom DANA OPŠTINE PRIJEPOLJE.

Svečana sednica povodom DANA OPŠTINE PRIJEPOLJE
Tradicionalno 7. jula, održana je svečana sednica Skupštine opštine Prijepolje povodom DANA OPŠTINE PRIJEPOLJE.

Svečana sednica povodom DANA OPŠTINE PRIJEPOLJE
Tradicionalno 7. jula, održana je svečana sednica Skupštine opštine Prijepolje povodom DANA OPŠTINE PRIJEPOLJE.

Na sastanku sa Mehmedom Mete Anačom, koordinatorom Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) u Srbiji,razgovaralo se o budućoj saradnji, razmeni i projektima u oblasti kulture.

Direktorica Doma kulture Prijepolje Admira Mostarac sastala se u Ministarstvu kulture i informisanja sa Radovanom Jokićem, pomoćnikom ministra za savremeno stvaralaštvo. Na sastanku je bilo reči o projektima sa kojima je ova Ustanova aplicirala, kojih je u 2022. godini više od petnaest. Među njima su tradicionalni programi i manifestacije, ali i nove aktivnosti i programi.

četvrtak, 03 februar 2022 13:53

MEMORANDUM O SARADNJI DOMOVA KULTURE

Danas je u Domu kulture Prijepolje upriličeno svečano potpisivanje Memoranduma o saradnji između Domova kulture iz Prijepolja, Priboja i Nove Varoši.

Dragi naši glumci,
?U prilogu su imena dece i mladih koji će u narednoj sezoni biti deo glumače postavke za predstave dečje i omladinske scene Amaterskog pozorišta Doma kulture Prijepolje.
? Kada je u pitanju Dečja scena reditelj je zaista imao težak zadatak, zbog čega postoji dopunjeni spisak u okviru ove podele, koja će nakon prve probe biti precizno određena.
Ostala deca nakon ove selekcije kao i svi koji nisu prošli prvu selekciju, delegirani su za Školu glume koja će tokom narednog perioda raditi u okviru Doma kulture.
?Školi glume osim dece koja nisu prošla prvu selekciju se mogu prijaviti i sva ostala deca koja imaju takva interesovanja.
Ne želimo da nijednom detetu uskratimo priliku da pokaže svoj talenat ili stekne nove veštine.
?Dečja scena:?
1.Dunja Minić,
2.Asja Fazlić,
3.Selma Pašanović,
4.Hana Hanić,
5.Tarik Rovčanin,
6.Ema Rovčanin,
7.Sanja Juruković,
8.Jovan Ostojić,
9.Sonja Purić,
10.Amar Redžović, (+omladinska)
11.Ksenija Pjevac,
12.Berina Zeković, (+omladinska)
13.Dunja Nestorović,
14.Strahinja Tomašević,
15.Sara Nuković,
16,Antonina Bogdanović,
17.Iman Srna,
18.Nejra Kukuljac.
?Uži izbor Dečja scena:?
19..Nađa Minić,
20.Rastko Ostojić,
21.Sofija Varaklić.
?Mladi će u okviru Omladinske scene, po 4. put od osnivanja Doma kulture Prijepolje, imati priliku da učestvuju u kreiranju pozorišne predstave i ovog puta da uz pomoć stručnog lica kreiraju autorski projekat. Osim glumaca ekipu će činiti i ostala lica angažovana na pripremi teksta i sl. u skladu sa njihovim talentima i interesovanjima.
Osim srednjoškolaca u omladinsku scenu biće uključeni i učenici završnih razreda osnovne škole.
?Omladinska scena:
1.Tijana Ostojić,
2.Andrea Nestorović,
3.Daris Lončarević,
4.Emilija Potežica,
5.Emina Kukuljac,
6.Deni Hodžić,
7.Amir Kaljić,
8.Lazar Cvijović,
9.Amsal Kukuljac,
10.Tarik Hanić,
11.Anđela Pušica,
12.Sara Jakšić,
13.Minela Rondić,
14.Nejra Hurić,
15.Anđela Dakić, (uži izbor, pomoć pisanje)
Organizacija za omladinsku / pomoć /deo ekipe:
1.Elhana Gojak
2.Ajša Hurić
? Dragi naši, čestitamo vam!?
?Stremimo tome da u narednom periodu sva deca i mladi budu uključeni u rad Amaterskog pozorišta Doma kulture Prijepolje, kao i u ostalim sekcijama ove Ustanove, u okviru koje će razviti različite veštine uz mentorstvo stručnih lica.

Na osnovu javnog konkursa Ministarstva kulture i informisanja od 21. decembra 2020. godine, pod nazivom GRADOVI U FOKUSU 2021, radi podsticanja lokalnog razvoja kroz podršku godišnjim programima kulturnih aktivnosti koje se realizuju na teritoriji odabrane JLS za 2021. godinu, Ministar kulture i informisanja Republike Srbije donelo je Rešenje o dodeli sredstava za sufinansiranje programa jedinica lokalnih samouprava koji se sufinansiraju kroz Program Ministarstva - Gradovi u fokusu 2021.

Drugog dana obeležavanje centralne proslave Dana evropske baštine u Prijepolju, u organizaciji Doma kulture u Prijepolje, predstavnici Ministarstva i gosti su imali priliku da obiđu Dom kulture,

petak, 01 oktobar 2021 20:39

DANI EVROPSKE BAŠTINE U PRIJEPOLJU

Ministarstvo je učinilo pravi potez izborom Prijepolja za mesto odigravanja centralnog događaja „Dana evropske baštine“ u našoj zemlji. Ovaj grad i opština poznati su kao jedinstvena multietnička sredina i kraj sa izrazito bogatim kulturnim nasleđem, istakla je Gojković na otvaranju manifestacije posvećene zajedničkom nasleđu i poštovanju različitosti.

ponedeljak, 27 septembar 2021 15:54

DANI EVROPSKE BAŠTINE

Poštovani sugrađani,
čast nam je da vas pozovemo da prisustvujete centralnoj manifestaciji "DANI EVROPSKE BAŠTINE" čiji je ovogodišnji domaćin Dom kulture Prijepolje.

S ponosom vas obaveštavamo da je zvanično DOM KULTURE PRIJEPOLJE domaćin centralne proslave Dana evropske baštine u Srbiji.

7. Jul dan opštine Prijepolje i 40 godina Doma kulture.

7. Jul dan opštine Prijepolje i 40 godina Doma kulture.

"Od ušća do zvezda" prva koncerna noć
U utorak 06. jula na platou ispred Doma kulture održana prva koncertna noć i uručenje zahvalnica učesnicima povodom dana opštine i 40 godina Doma kulture Prijepolje.

Program povodom obeležavanja jubileja - 40 godina Doma kulture Prijepolje / 3. jul 2021. godine:
Otvaranje foto-dokumentarne izložba “Ušće kultura”

Hvala svim kolegama, sugrađanima, gostima i svim učesnicima programa što su na svoj način doprineli da Dan obeležavanja 40. godina postojanja Doma kulture Prijepolje bude veličanstven.

Na Svečanoj akademiji Doma kulture u Prijepolju povodom 40 godina postojanja pomoćnici ministra Danijeli Vanušić uručena je Plaketa za značajan doprinos u radu ove ustanove.

Prijepoljski Dom kulture, obeležiće u subotu svečanom akademijom četiri decenije postojanja.

Poštovani sugrađani,

Javne ustanove opštine Prijepolje su za sve sugrađane kreirale zajednički program u okviru proslave Dana opštine Prijepolje.

Dobro nam došli...

nedelja, 27 jun 2021 09:27

U SUSRET DANU OPŠTINE PRIJEPOLJE

U susret Danu opštine Prijepolje najavljujemo koncerte:

Poštovani sugrađani,

Sa ponosom želimo da podelimo sa vama vest o rezultatima konkursa Ministarstva kulture i informisanja R.Srbije, u okviru kojih su Domu kulture Prijepolje opredeljena značajna sredstva za infrastrukturu i programske aktivnosti.

Odobrena su ukupno dva infrastrukturna projekta i sedam programskih, što je najveći broj projekata od kada Ministarstvo sufinansira programe Doma kulture Prijepolje.

U utorak  10. decembra 2019. godine  u Domu kulture  Prijepolje će se održati  audicija za dečju pozorišnu predstavu ,,HAJDUCI“ Branislava  Nušića.

Do kraja 2019 godine ,u Domu kulture Prijepolje se očekuju brojni događaji različitih kulturnih dešavanja

četvrtak, 20 jun 2019 21:01

HUMANITARNA AKCIJA ZA AMINU

Ispred platoa Doma kulture u Prijepolju dana 20.06.2019. godine , održana je HUMANITARN AKCIJA , prikupljanja sredstava za lečenje 11-nje Amine Mulaganović. Organizator akcije je KANCELARIJA ZA MLADE OPŠTINE PRIJEPOLjE zajedno sa Tehničkom školom i svojim volonterima.

Tehnička podrška - DOM KULTURE PRIJEPOLjE .

sreda, 19 jun 2019 20:19

BUDI HUMAN

BUDI HUMAN