PROGRAMI NA BOSANSKOM JEZIKU
Od 2011. godine lokalna samouprava Opštine Prijepolje u skladu sa zakonskim odredbama o uvođenju bosanskog jezika u službenu upotrebu u Domu kulture u Prijepolju promenama i dopunama sistematizacije, kadrovski i programski ustanovila je realizaciju programa na bosanskom jeziku, odnosno programa bošnjačke kulture.

Za poslednjih šest godina programskih aktivnostia u skladu sa programima rada koje je usvajala SO Prijepolje svake godine izvedeno je preko 80 različitih programa na bosanskom jeziku odnosno programa bošnjačke kulture i to pre svega muzičko-scenskih, tribinskih, književnih, dramskih i likovnih.

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije od 2011. godine do sada podržalo je šest projekata Doma kulture u oblasti savremenog stvaralaštva nacionalnih manjina –Bošnjaka.

Urednik programa: Ibrahim Aličković prof. sociologije.
ponedeljak, 17 jun 2024 08:12

PREMIJERA pozorišne predstave Omladinske scene amaterskog pozorišta Doma kulture Prijepolje - “TAKO JE BILO”

Dragi sugrađani, ljubitelji pozorišne umetnosti,
Najavljujemo vam PREMIJERU pozorišne predstave Omladinske scene amaterskog pozorišta Doma kulture Prijepolje - “TAKO JE BILO” koja je rađena po tekstu Rejmona Kenoa, u adaptaciji i režiji Ivana Tomaševića Žuće, koja je zakazana za
utorak, 18. jun 2024.g. u 20 časova.

U predstavi uloge tumače:
Denin Hodžić
Amir Kaljić