PROGRAMI NA BOSANSKOM JEZIKU
Od 2011. godine lokalna samouprava Opštine Prijepolje u skladu sa zakonskim odredbama o uvođenju bosanskog jezika u službenu upotrebu u Domu kulture u Prijepolju promenama i dopunama sistematizacije, kadrovski i programski ustanovila je realizaciju programa na bosanskom jeziku, odnosno programa bošnjačke kulture.

Za poslednjih šest godina programskih aktivnostia u skladu sa programima rada koje je usvajala SO Prijepolje svake godine izvedeno je preko 80 različitih programa na bosanskom jeziku odnosno programa bošnjačke kulture i to pre svega muzičko-scenskih, tribinskih, književnih, dramskih i likovnih.

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije od 2011. godine do sada podržalo je šest projekata Doma kulture u oblasti savremenog stvaralaštva nacionalnih manjina –Bošnjaka.

Urednik programa: Ibrahim Aličković prof. sociologije.
ponedeljak, 29 avgust 2022 13:21

SEVDAH UZ RUŽU

U cilju očuvanja kulta ruže i sevdaha koji je karakterističan za kulturu i tradiciju Bošnjaka, Dom kulture tradicionalno organizuje Sevdah uz ružu.
U sevdahu cemo uživati kroz izvanrednu interpretaciju Ajsene Bogućanin i grupe "Derman" iz Novog Pazara, a naše vredne majstorice će se potruditi da miris soka od ruže ulepša celo veče.
Program je realizovan uz podršku Bošnjačkog Nacionalnog Vijeća.
Utorak, 20 časova, Velika Galerija Doma kulture.
Dođite da uživamo zajedno.