PROGRAMI NA BOSANSKOM JEZIKU
Od 2011. godine lokalna samouprava Opštine Prijepolje u skladu sa zakonskim odredbama o uvođenju bosanskog jezika u službenu upotrebu u Domu kulture u Prijepolju promenama i dopunama sistematizacije, kadrovski i programski ustanovila je realizaciju programa na bosanskom jeziku, odnosno programa bošnjačke kulture.

Za poslednjih šest godina programskih aktivnostia u skladu sa programima rada koje je usvajala SO Prijepolje svake godine izvedeno je preko 80 različitih programa na bosanskom jeziku odnosno programa bošnjačke kulture i to pre svega muzičko-scenskih, tribinskih, književnih, dramskih i likovnih.

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije od 2011. godine do sada podržalo je šest projekata Doma kulture u oblasti savremenog stvaralaštva nacionalnih manjina –Bošnjaka.

Urednik programa: Ibrahim Aličković prof. sociologije.
ponedeljak, 05 septembar 2022 10:28

ODRŽANA TRADICIONALNA MANIFESTACIJA ,,SEVDAH UZ RUŽU" U VELIKOJ GALERIJI DOMA KULTURE PRIJEPOLJE

U Velikoj galeriji Doma kulture Prijepolje upriličen je kulturno zabavni program pod nazivom „Sevdah uz ružu“.

Ljubitelji soka i poslastica od ruže imali su priliku da se upoznaju sa načinom njihove pripreme, a mogli su i da uživaju u zvucima sevdaha u interpretaciji Ajsene Bogućanin iz Novog Pazara.