УМЕТНИЧКА КОЛОНИЈА "МИЛЕШЕВА"
Уметничка колонија „Милешева“ одржава се континуирано од 1974. године, у Пријепољу. Колонија промовише савремене уметничке изразе на међународном нивоу, како афирмисаних, тако и младих професионалних уметника.
Уметничка колонија Милешева траје до данас и одржава се сваке године у месецу августу. Легат Уметничке колоније Милешева садржи преко 400 радова.

Уметничка колонија Милешева, посета Куманици и рафтинг Лимом
Посета уметника 49. сазива Уметничке колоније МИлешева, манастиру Куманица и рафтинг Лимом.

Уметничка колонија Милешева, посета Куманици и рафтинг Лимом

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА 48. САЗИВА УМЕТНИЧКЕ КОЛОНИЈЕ МИЛЕШЕВА
Синоћ је, у простору Велике галерије Дома културе, отворена изложба 48. сазива УМЕТНИЧКЕ КОЛОНИЈЕ МИЛЕШЕВА.

Завршен је рад 48. сазива уметничке колоније "Милешева".
Још две године нас деле до јубилеја - пола века трајања.

КОЛЕКТИВНИ ИЗЛЕТ У КАМЕНОЈ ГОРИ, УМЕТНИЧКА КОЛОНИЈА МИЛЕШЕВА 2021.ГОДИНЕ.

Шестог дана сазива Уметничке колоније Милешева учесници су посетили Манастир Куманицу и сплаварили реком ,,ЛИМ”.

Петог дана сазива Уметничке колоније Милешева учесници су посетили ЗЛАТАР И СПЕЦИЈАЛНИ РЕЗЕРВАТ ПРИРОДЕ ,,УВАЦ”.

Четвртог дана сазива Уметничке колоније Милешева учесници су посетили град Прибој, обишли Прибојску Бању, Културни центар и Музеј.

Трећег дана сазива Уметничке колоније Милешева учесници су посетили град Пљевља , обишли Културни центар и галерије , посетили Хусеин - пашину џамију у граду и Манастир Свете Тројице.

Изложба радова прошлогодишњег 47. сазива Уметничке колоније Милешева отворена је у Великој галерији Дома културе у Пријепољу. Своје радове, годину дана након боравка у Пријепољу, представило је 12 уметника и уметница из земље и иностранства, а по једно уметничко дело од сваког аутора, након изложбе, остаће у легату Колоније.

Данас смо, након викенда, наставили шетњу кроз Пријепоље у оквиру које смо члановима овогодишњег и прошлогодишњег сазива показали оно најлепше што наш град поседује.

Првог дана сазива Уметничке колоније Милешева учесници су обилазили манастир Милешева , посетили су Ресторан ,,Кањон” , били на Испосницама ,,Светог Саве” , Џамији у Хисарџику , Тврђави ,,Милешевац”.

Овогодишњи 48.сазив Уметничке колоније „Милешева“, одржаће се од 14. до 22. августа. Свој боравак у Пријепољу за сада је потврдило 10 уметника и уметница из земље и региона. У зависности од ситуације са корона вирусом, учешће на овогодишњој колонији могла би да узму и три уметника из Италије.

четвртак, 10 септембар 2020 11:46

УМЕТНИЧКА КОЛОНИЈА “МИЛЕШЕВА” 2020

Дом културе у Пријепољу прошлогодишњом четрдесетшестом ликовном колонијом наставља

понедељак, 02 септембар 2019 19:53

ПЕТИ ДАН УМЕТНИЧКЕ КОЛОНИЈЕ МИЛЕШЕВА

Петог дана Уметничке колоније Милешева , уметници 46. Сазива су посетили манастир Куманицу

У суботу 31. августа   2019 године завршен је 46. сазив Уметничке колоније Милешева која је трајала седам дана.

У петак 30. 08.2019. године , колектив Дома културе из Пријепоља са учесницима овогодишњег 46. Сазива Уметничке колоније Милешева је обишао Камену Гору

Пре почетка обиласка Прибојске бање и Вишеграда презентацију у малој сали Дома културе Пријепоље су приказали  Полонца Ловшин , Саша Буквић и Мирослав Лазовић.

Четвртог дана Уметничке колоније Милешева , уметници 46. Сазива су посетили Прибојску бању

Трећег дана Уметничке колоније Милешева , гости  46 сазива  су посетили мост на Ђурђевића Тари

Другог дана Уметничке колоније Милешева , гости су обишли и сплаварили ,,Увцем“

У понедељак 26. августа  са почетком у 19 часова отворена је изложба прошлогодишњег 45. Сазива Уметничке колоније