ФОЛКЛОРНИ АНСАМБЛ ДОМА КУЛТУРЕ
- ИСТОРИЈАТ -
У мају 2005 године након 15 година паузе, у Дому културе у Пријепољу се отвара школа фолклора која наставља богату традицију КУД-а „Љубиша Миодраговић“. У новембру школа броји 200 чланова и већ има низ наступа на општинским и регионалним манифестацијама тако да руководство Дома у сарадњи са општинским руководством, доноси одлуку о оснивању Ансамбла народних песама и игара Дома културе. За првог председника изабран је доктор Зоран Несторовић. Ансамбл 2007 године мења назив у*Фолклорни ансамбл Дома културе Пријепоље.* Музички уредник је Звонко Мандић * *Кроз школу фолклора је у претходном периоду прошло на стотине полазника. Први ансамбл Дома културе је до сада имао бројне наступе у земљи и иностранству. Наступао је више пута у Бугарској, затим у Турској, Италији, Пољској, Швајцарској, Босни и Херцеговини, Хрватској и Македонији. У периоду 2014-2016 године Први ансамбл води кореограф Бранко Ћосовић. Корепетитори су Владимир Бабић и Ајдуковић Драган. Сада, Први ансамбл води кореограф Ђоко Шљукић са корепетитором Ајдуковић Драганом. Музички уредник је Звонко Мандић. Највећи досадашњи успеси фолклорног ансамбла су пласман и учешће на Републичкој смотри дечијих фолклорних ансамбала у Краљеву, где је остварен значајан успех и пласман Првог ансамбла Дома културе у четвртфинале тв емисије "Шљивик" 2015. године. Данас имамо школу фолклора и преко 60 деце и остварујемо значајне резултате.

Част нам је да вас позовемо на
ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА ДОМА КУЛТУРЕ ПРИЈЕПОЉЕ.

На 6 Интернационалном фестивалу фолклора и традиционалне музике ИФФ “Новоградски дани 2022” у Сарајеву / БиХ Фолклорни ансамбл Дома културе Пријепоље награђен је за најбољи сценски наступ за нову кореографију Игре из Санџака.

ЛЕТЊИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА ДОМА КУЛТУРЕ
У суботу, 18. јуна 2022. године, за љубитеље фолклора, којима је Велика сала Дома културе била мала, Фолклорни ансамбл Дома културе је одржао ЛЕТЊИ КОНЦЕРТ.

Драги суграђани, позивамо вас на СПЕКТАКЛ - ЛЕТЊИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА ДОМА КУЛТУРЕ ПРИЈЕПОЉЕ

Фолклорни ансамбл Дома културе Пријепоље представио се у оквиру презентације општине Пријепоље на Сајму туризма у Београду.
Традицију посебно чувамо

У суботу, 25. децембра 2021. у препуној Великој сали Дома културе, са почетком у 19 часова , одржан је спектакуларни ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА Дома културе Пријепоље.

Скоро ниједан програм нити већа манифестација у општини Пријепоље и шире није прошла а да у њој није учествовала ова сјајна група младих људи тј. Фолклорни ансамбл Дома културе Пријепоље.
Одазвали су се сваком позиву и некада играли у јако лошим условима али увек са осмехом и уз посебну љубав према фолклору, јер она је нешто посебно. О томе смо вам већ једном писали.

ОБАВЕШТЕЊЕ:
Проба за полазнике млађе групе Фолклорног ансамбла Дома културе Пријепоље одржаће се у уторак, 12. октобра са почетком у 17 часова.

Уторак 14. септембра у 17 часова, Аудиција за пријем нових чланова.
Деца од 1 до 4 -ог разреда основне школе.
Дођите и постаните део разигране екипе.

Дани фестивала #WОФА у Драчу, Албанија се настављају..
6-ти  Међународни фестивал музике и плеса ′′ Музика и море ′′ 30 август-03 септембар 2021 прелепа повезаност песама и плесова на Јадрану у Драчу

У Новој Вароши је почела манифестација која се задњих година све више посећује, и која привлачи велики број туриста ,који посећују Златар и друге локације ових крајева и шире.

Манифестација ,,ЗЛАТАРФЕСТ“ 2019 ће трајати од 25. Јула до 28. Јула 2019. године