ФОЛКЛОРНИ АНСАМБЛ ДОМА КУЛТУРЕ
- ИСТОРИЈАТ -
У мају 2005 године након 15 година паузе, у Дому културе у Пријепољу се отвара школа фолклора која наставља богату традицију КУД-а „Љубиша Миодраговић“. У новембру школа броји 200 чланова и већ има низ наступа на општинским и регионалним манифестацијама тако да руководство Дома у сарадњи са општинским руководством, доноси одлуку о оснивању Ансамбла народних песама и игара Дома културе. За првог председника изабран је доктор Зоран Несторовић. Ансамбл 2007 године мења назив у*Фолклорни ансамбл Дома културе Пријепоље.* Музички уредник је Звонко Мандић * *Кроз школу фолклора је у претходном периоду прошло на стотине полазника. Први ансамбл Дома културе је до сада имао бројне наступе у земљи и иностранству. Наступао је више пута у Бугарској, затим у Турској, Италији, Пољској, Швајцарској, Босни и Херцеговини, Хрватској и Македонији. У периоду 2014-2016 године Први ансамбл води кореограф Бранко Ћосовић. Корепетитори су Владимир Бабић и Ајдуковић Драган. Сада, Први ансамбл води кореограф Ђоко Шљукић са корепетитором Ајдуковић Драганом. Музички уредник је Звонко Мандић. Највећи досадашњи успеси фолклорног ансамбла су пласман и учешће на Републичкој смотри дечијих фолклорних ансамбала у Краљеву, где је остварен значајан успех и пласман Првог ансамбла Дома културе у четвртфинале тв емисије "Шљивик" 2015. године. Данас имамо школу фолклора и преко 60 деце и остварујемо значајне резултате.

ОДРЖАН ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА ДОМА КУЛТУРЕ ПРИЈЕПОЉЕ

У суботу на великој сцени Дома културе, публику је још једном задивио Фолклорни ансамбл Дома културе. Пред препуном салом, први ансамл се представио кореографијама "Ваљевска подвала", "Црмнички оро", Линђо, Игре из новопазарског Санџака, Влашко надигравање и Игре из околине Лесковца.

ОДРЖАН ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА ДОМА КУЛТУРЕ ПРИЈЕПОЉЕ

Упис нових чланова од 10. октобра сваког уторка и четвртка
* Од I до IV разреда: 17:30 ч
* Од V до VIII разреда: 18:30 ч
+ 15 година и старији: 19:30 ч
? Дођите да се дружимо, играмо и путујемо!
? Упис отворен до краја октобра!

Признање на 12 Фестивалу народне ношње,накита и оглавља ,,БИСЕРНА ГРАНА"

На 12 Фестивалу народне ношње, накита и оглавља "БИСЕРНА ГРАНА" представио се и наш Лука Видаковић, приватни колекционар народних ношњи са старим и нови типом народне ношње из пријепољског краја.
Признање за друго место добио је за женски старији тип народне ношње!
Честитке нашем Луки Видаковићу!

УСПЕШАН ФЕСТИВАЛ КУД ДОМА КУЛТУРЕ ПРИЈЕПОЉЕ У ГРЧКОЈ ,ТАСОС

Још један успешан летњи фестивал је иза нас. Ове године Фолклорни ансамбл Дома културе Пријепоље учествовао је на фестивалу "Емералд исланд" који се одржао од 19. до 24. септембра у месту Потос, на острву Тасос у Грчкој, у организацији Фолклоре фестивалс.
Не морамо више хвалити ову дивну и вредну децу јер су све потврдили безброј пута, али ћемо вам пренети коментаре организатора и публике да су и овог пута били најбољи.

Понос Пријепоља, региона и Србије!

Пре тачно 3 године изабрана сам на место директорице Дома културе Пријепоље.
Овај мали јубилеј обележавам одласком на острво Тасос, у Грчкој, на турнеју са Фолклорним ансамблом ДКП. Баш као што смо на исти дан претходне године освојили ГРАНД ПРИ на Фестивалу у Саримсаклију / Турска.
Претходне три године су обележили бројни изазови, али и успеси који су вредели сваког труда. То је подстрек за нове радне победе у свакој делатности у оквиру рада установе којом руководим.
Иза мене је велики труд и рад који су препознали моји сарадници и суграђани, као и релевантне институције.
И даље ћу радити у интересу деце и младих која учествују у раду Дома културе Пријепоље, и организовати разноврсне програме за све суграђане, бринући о квалитету истих а не о квантитету.
Обавеза и мисија Дома културе Пријепоље јесте да грађанима Пријепоља понуди квалитетне садржаје из области културе и уметности.
Сви који се посвећено бавимо културом свесни смо да се она као таква не бави културом квантитета и привлачењем великих народних маса по сваку цену!
Са истим жаром и љубављу према култури и мом Пријепољу настављам...
Адмира Хамидовић,
Директорица Дома културе Пријепоље

Интернационални фестивал фолклора "Емералд исланд" у Тасосу

Драги суграђани,
Обавештавамо вас да Фолклорни ансамбл Дома културе Пријепоље у понедељак, 18. септембра у 14 часова са Платоа Дома културе Пријепоље креће на пут ка Грчкој где ће у периоду од 19. до 24. септембра учествовати на Интернационалном фестивалу фолклора "Емералд исланд" у Тасосу.
Фестивал поседује вишедеценијску традицију и ове године угостиће око 800 учесника из разних крајева света.
Из Пријепоља путује 40 чланова Фолклорног ансабла уз кореографе, руководство Дома културе Пријепоље и општине Пријепоље.
Као и током претходних година трошкове учешћа на Фестивалу сноси Дом културе Пријепоље уз помоћ донатора - привредника из Пријепоља и родитеља.
Чланове фолклорног ансамбла испратићемо традиционално, ужичким колом, са платоа Дома културе и пожелети им срећу на Фестивалу, јер су они засигурно најбољи представници општине Пријепоље и Републике Србије.
Захваљујемо се на подршци нашој верној публици и привредницима из Пријепоља, који су увек уз нас када је то неопходно.
Тако се воли наше Пријепоље!

ОДРЖАН ЛЕТЊИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСМБЛА ДОМА КУЛТУРЕ ПРИЈЕПОЉЕ У ПРЕПУНОЈ САЛИ

ЛЕТЊИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА ДОМА КУЛТУРЕ ПРИЈЕПОЉЕ ,,СТО НА НЕБУ СЈА ВИСОКО``

Драга публико, најављујемо дуго очекивани летњи концерт нашег ансамбла, којим прослављамо 18 година успешног рада.
У програму под називом "Што на небу сја високо" видећете, поред старих кореографија које сте већ заволели, и 2 нове, које премијерно изводимо.
Близу 200 играча на сцени, 200 младих људи спремних да вас очарају својом игром, песмом и свирком.
Не пропустите!
17. јун 2023. у 20х
Велика сала Дома културе Пријепоље

Фолклорни ансамбл Дома културе Пријепоље добитник је награде за НАЈБОЉИ СЦЕНСКИ НАСТУП на ЏИВЏАН ФЕСТИВАЛУ.
На 6. медјународном фестивалу у Врњачкој Бањи, у импозантној конкуренцији, наш фолклорни ансанбл задивио је публику својим наступом.
Овогодишњи “Џивџан Фест” одржан је 3. и 4. јуна и бројао је око 1400 учесника из 46 културно-уметничких друштава како из земље, тако из региона.
Фестивал има за циљ да промовише мултикултуралност као очување и неговање традиције и обичаја.
Ове године, наш ансамбл је учествовао први пут и представио се се “Играма из Црне Траве”. Стручни жири доделио нам је награду за НАЈБОЉИ СЦЕНСКИ НАСТУП, а публика нас је испратила огромним аплаузом.
Да напоменемо, Фолклорни ансамбл Дома културе броји преко 200 чланова, а у првом саставу је преко 40 чланова.
Након успешне сезоне, гостивања на телевизији и такмичења, очекује нас Велики летњи концерт као финале јако успешне године.

петак, 31 март 2023 07:54

КОНЦЕРТ ,,ЗАЈЕДНО У КОЛУ"

Већ другу годину заредом организујемо концерт "Заједно у колу" где удружени са нашим пријатељима на најлепши начин представљамо фолклорну уметност наше земље.

Част нам је да вас позовемо на
ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА ДОМА КУЛТУРЕ ПРИЈЕПОЉЕ.

На 6 Интернационалном фестивалу фолклора и традиционалне музике ИФФ “Новоградски дани 2022” у Сарајеву / БиХ Фолклорни ансамбл Дома културе Пријепоље награђен је за најбољи сценски наступ за нову кореографију Игре из Санџака.

ЛЕТЊИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА ДОМА КУЛТУРЕ
У суботу, 18. јуна 2022. године, за љубитеље фолклора, којима је Велика сала Дома културе била мала, Фолклорни ансамбл Дома културе је одржао ЛЕТЊИ КОНЦЕРТ.

Драги суграђани, позивамо вас на СПЕКТАКЛ - ЛЕТЊИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА ДОМА КУЛТУРЕ ПРИЈЕПОЉЕ

Фолклорни ансамбл Дома културе Пријепоље представио се у оквиру презентације општине Пријепоље на Сајму туризма у Београду.
Традицију посебно чувамо

У суботу, 25. децембра 2021. у препуној Великој сали Дома културе, са почетком у 19 часова , одржан је спектакуларни ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА Дома културе Пријепоље.

Скоро ниједан програм нити већа манифестација у општини Пријепоље и шире није прошла а да у њој није учествовала ова сјајна група младих људи тј. Фолклорни ансамбл Дома културе Пријепоље.
Одазвали су се сваком позиву и некада играли у јако лошим условима али увек са осмехом и уз посебну љубав према фолклору, јер она је нешто посебно. О томе смо вам већ једном писали.

ОБАВЕШТЕЊЕ:
Проба за полазнике млађе групе Фолклорног ансамбла Дома културе Пријепоље одржаће се у уторак, 12. октобра са почетком у 17 часова.

Уторак 14. септембра у 17 часова, Аудиција за пријем нових чланова.
Деца од 1 до 4 -ог разреда основне школе.
Дођите и постаните део разигране екипе.

Дани фестивала #WОФА у Драчу, Албанија се настављају..
6-ти  Међународни фестивал музике и плеса ′′ Музика и море ′′ 30 август-03 септембар 2021 прелепа повезаност песама и плесова на Јадрану у Драчу

У Новој Вароши је почела манифестација која се задњих година све више посећује, и која привлачи велики број туриста ,који посећују Златар и друге локације ових крајева и шире.

Манифестација ,,ЗЛАТАРФЕСТ“ 2019 ће трајати од 25. Јула до 28. Јула 2019. године