ПОЗОРИШНА И ФИЛМСКА ДЕЛАТНОСТ
Пре 37 година је први пут изведена премијера позоришне представе коју је поставио на сцену Дом културе из Пријепоља. Ове године смо поставили и премијерно извели 3 представе.
Осим постављања представа у нашој продукцији код нас је гостовао велики број других представа из других градова који су нам показали своје познавање и представљање позоришних текстова. Наше позоришне представе претежно учествују са своја четири приказивања у Дому културе и по 10 гостовања, где обилазимо позоришне фестивале и гостовања по другим Домовима културе са којима имамо сарадњу.
Један од три регионална фестивала аматерских позоришта Србије је одржаван код нас све до 1997.године, (17 фестивала),када је престао са радом. Повратак Фестивала аматерских позоришта Западне Србије, на ком учествују Аматерска позоришта Златиборског, Мачванског и Колубарског округа, је поново почео са радом 2011. године и до сада је одржано седам фестивала.
Тренутно наша представа ,,Мечкино дете`` гостује у Београду на ,,БАЗАРТ`` фестивалу и биће приказиване у свим даљим месним заједницама (Бродарево,Велика, Ивање, Сељашница, Аљиновиће итд.) и друге две наше представе.
Poetsko muzičkog kabarea ČEZNEM DA VAM KAŽEM, Milorada Mikija Damjanovića. Publika se podsetila divnih stihova i uživala u pričama iz ranih početaka, sada već uspešnog glumca Mikija Damjanovića.
Kabare su izveli Miki Damjanović, Nataša Radovanović i Pavle Joksimović.
Gosti kabare su bili naši poznati glumci Mina Lazarević i Stevan Piale.

ЗАВРШНО ВЕЧЕ ФЕСТИВАЛА АМАТЕРСКИХ ПОЗОРИШТА ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ 2022 У ПРИЈЕПОЉУ

Осми дан фестивала / ДОСИЈЕ ДОСИТЕЈ

Осми дан Фестивала био је резевисан за музејску монодраму ДОСИЈЕ ДОСИТЕЈ, у изводјењу изврсног Владимира Цвејића, глумца и режисера.

ПОЕТСКО МУЗИЧКИ КАБАРЕ ,,ЧЕЗНЕМ ДА ВАМ КАЖЕМ" МИЛОРАДА МИКИЈА ДАМЈАНОВИЋА

 

Част нам је да вас позовемо на церемонију затварања Фестивала аматерских позоришта Западне Србије и свечану доделу награда, која ће се одржати у четвртак, 9. јуна са почетком у 20 часова.
____________________
Након доделе награда, у част награђених, имаћете прилику да уживате у Поетско музичком кабареу „Чезнем да вам кажем" , Милорада Микија Дамјановића, првака драме Београдског драмског позоришта, а осим њега у програму учествују: Наташа Радовановић, сопран, стална чланица Опере Народног позоришта у Београду и Павле Јоксимовић, пијаниста.
Специјални гости програма: Мина Лазаревић и Стеван Пиале

Шеста ноћ Фестивала / БАЈКА О ПОЗОРИШТУ
У шестој ноћи фестивала, 3. јуна, имали смо велико задовољство гледати, сада већ традиционално, увек добри Уб и позориште "Раша Плаовић."

Пета ноћ Фестивала / У(С)МЕЋЕ ЖИВЉЕЊА
У петој ноћи фестивала, 2. јуна, уживали смо у урнебесној комедији "У(с)меће живљења" коју је занас одиграла глумачка екипа Аматерског позоришта "Александар Јоковић" из Љубовије. Режију потписује Мирослав Младеновић, по тексту Татијање Кецман.

Четврта ноћ фестивала / РАДЕТИЋА МАРА
Четврте фестивалске ноћи, 1. јуна, имали смо велико задовољство да уживамо у представи "Радетића мара," коју је за нас одиграло Аматерско позориште "Прњавор."

Трећа ноћ фестивала / БОГ МАСАКРА
Треће фестивалске ноћи, 31. маја, имали смо част уживати у извођењу представе "Бог масакра", по тексту Јасмине Резе и у режији Хаџи Немање Јовановића, Аматерског позоришта "Књаз" из Пожеге.

Награду жирија публике однео је Марко Куриџа.

Друга ноћ фестивала / ОПЕТ ПЛАЧЕ, АЛ´ ОД СРЕЋЕ
У понедељак, 30. маја, Љубовијско драмско позориште "Љубовија" је у оквиру друге фестивалске ноћи, одиграло представу: "Опет плаче, ал´ од среће."

 Драги љубитељи позоришне уметности,
у петак, 27. маја 2022. године почиње наш омиљени
XИ ФЕСТИВАЛ АМАТЕРСКИХ ПОЗОРИШТА ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ 2022

Први дан Фестивала  одиграна је представа  Омладинске сцене АП Дома културе Пријепоље ,,ПЕРОН ЗА СУТРА" коју је режирао  Урош Младеновић  Др уметности. За најбољу улогу жири је доделио Тарику Ханићу.

Драги љубитељи позоришне уметности,
у петак, 27. маја 2022. године почиње наш омиљени
11 ФЕСТИВАЛ АМАТЕРСКИХ ПОЗОРИШТА ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ 2022
-------------------------------
У оквиру Фестивала биће одиграно укупно 9 позоришних представа, шест аматерских представа у такмичарском делу и три професионалне представе у ревијалном делу.

Завршно вече Фестива АПСЗ/представа "Лавина"
У завршној ноћи фестивала, у ревијалном делу, имали смо задовољство погледати представу "Лавина" Тунџера Џуџенолу.

У седмој ноћи фестивала, у такмичарском делу, имали смо задовољство погледати представу "Ханибал подземни" Христова Бојчев.

Поштовани љубитељи позоришне уметности,
Част нам је да вас позовемо да присуствујете завршној ноћи јубиларног X Фестивала аматерских позоришта Западне Србије, у којој ће бити додељене награде и плакете награђенима по оцени селектора Фестивала Драгана Јовичића Јовића, позоришног редитеља / Савез аматера Србије.

Последња представа у такмичарском делу Фестивала аматерских позоришта Западне Србије биће одиграна вечерас на великој сцени Дома културе Пријепоље.

У шестој ноћи фестивала, у такмичарском делу, имали смо задовољство погледати представу "Не играј на Енглезе" Владимира Ђурђевића.

У петој ноћи фестивала, у такмичарском делу, имали смозадовољство погледати представу "Предворје" Николе Васиљевића.

Вечерас, у седмој ноћи Фестивала, у 20 часова на великој сцени Дома културе, у такмичарском делу, представа домаћина Аматерског позоришта Дома културе Пријепоље “НЕ ИГРАЈ НА ЕНГЛЕЗЕ”.

У четвртој ноћи фестивала, у такмичарском делу, имали смо задовољство погледати представу "Давитељ против давитеља" Небојше Пајкића и Слободана Шијана.

У трећој ноћи фестивала, у такмичарском делу, имали смо задовољство погледати представу "Смрт Човека на Балкану" Мирослава Момчиловића.

Четвртак, 20. мај у 20 часова / Трећа ноћ Фестивала АПЗС

Позоришна представа "Смрт човека на Балкану"

АП "Александар Јоковић" Љубовија

--------------------------------------------------

У трећој ноћи Фестивала аматерских позоришта Западне Србије на репертоару је позоришна представа "Смрт човека на Балкану" Мирослава Момчиловића, у режији Мирослава Младеновића.

Представу ће извести глумци АП "Александар Јоковић" из Љубовије.

Комад представља трагикомичан колаж малограђанштине, лажи и похлепе, чега људи нису имуни ни у најтежим животним тренуцима.

У другој ноћи Фестивала у оквиру ревијалног дела угостићемо позоришну представу “Буразери” у потпису новопазарског драмског писца и глумца Семира Гицића.

Драги љубитељи позоришне уметности,

у понедељак, 17. маја 2021. године почиње наш омиљени

ФЕСТИВАЛ АМАТЕРСКИХ ПОЗОРИШТА ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ !

-----------------------------------------

У оквиру Фестивала биће одиграно укупно 9 позоришних представа, шест у такмичарском и три представе у ревијалном делу.

-----------------------------------------

Фестивалску улазницу, која подразумева комплет карата за 9 позоришних представа можете купити на билетарници Дома културе од сутра, 13. маја до понедељка, 17. маја у периоду од 8-14 часова.

Такође, улазнице могу за своје запослене купити и сви привредни субјекти вирманским плаћањем.

-----------------------------------------

Цена појединачних улазница је 100 динара, а за завршну ноћ и професионалну представу у част награђених цена улазнице износи 200 динара.

-----------------------------------------

Селектор Фестивала је Драган Јовичић Јовић, позоришни редитељ / Савез аматера Србије.

Фестивал се одржава под покровитељством Општине Пријепоље и Министарства културе и информисања Р.Србије.

-----------------------------------------

Добро нам дошли!

У периоду од 20. до 27. мајa 2019. године на сцени Дома културе у Пријепољу успешно је реализован Фестивал аматерских позоришта Западне Србије који је представио сценске поставке са подручја Мачванског, Колубарског и Златиборског округа.  Од укупно пријављених шест инсценација  одиграно је 5 представа. Због болести глумице учешће је отказало „Љубовијско драмско позориште“ са представом Народни посланик Бранислава Нушића.

У понедељак 27.05.2019. године , завршен је Фестивал Аматерских позоришта Западне Србије , где су уручене награде током Фестивала. Завршној вечери је присуствовао и Селектор Фестивала Александар Саша Волић ,који се обратио присутнима , где су уручене награде и признања за остварене резултате и успехе на Фестивалу Аматерских позоришта Западне Србије у Дому културе Пријепоље.

На крају Фестивала ,у завршној вечери представу је одиграло Аматерско позориште АРТ ,,Чкаља`` Крушевац са представом ,,БЛИСКИ СТРАНЦИ`` у режији професора Ернеста Међедовића.  

 О Д Л У К Е   С Е Л Е К Т О Р А  -  РАНГИРАЊЕ ПРЕДСТАВА

 

- ТРЕЋЕ МЕСТО  заузела  је представа ХЕРОЈ НАЦИЈЕ Ивана Лалића, у режији Мирослава Младеновића,   у извођењу Позоришта „Александар Јоковић“ / Библиотеке „Милован Глишић“из Љубовије;

 

- ДРУГО МЕСТО  освојила је представа ПУКОВНИК ПТИЦА, Христа Бојчева, у режији Денија Мешића - Аматерско позориште Дома културе из Пријепоља;

 

- ПРВО МЕСТО освојила је представа ХАМЛЕТ ИЗ МРДУШЕ ДОЊЕ Иве Брешана, у режији Душка Ашковића,  у извођењу Позоришта"РАША ПЛАОВИЋ" са Уба;

- Награда за најбољу  сценографију додељује се Милану  Николићу за успешно решен сценски простор представе ХЕРОЈ НАЦИЈЕ из Љубовије;

 

- Награда за најбоље костиме додељује се  Душку Ашковићу за костимографију у представи ХАМЛЕТ ИЗ МРДУШЕ ДОЊЕ Иве Брешана, у извођењу Позоришта"РАША ПЛАОВИЋ" са Уба;

 

- Награда за колективну глумачку игру додељује се ансамблу представе  ХАМЛЕТ ИЗ МРДУШЕ ДОЊЕ Иве Брешана, у режији Душка Ашковића,  у извођењу Позоришта"РАША ПЛАОВИЋ" са Уба;

- Награда за епизодну женску улогу добила је Милица Стефановић за улогу Менаџерке из провинције у представи ХЕРОЈ НАЦИЈЕ Ивана М. Лалића, у извођењу Позоришта „Александар Јоковић“ / Библиотеке „Милован Глишић“из Љубовије;

 

- Награда за епизодну мушку улогу  додељује се Александру Тадићу за улогу Тиосава  у представи   ХАМЛЕТ ИЗ МРДУШЕ ДОЊЕ Иве Брешана, у извођењу Позоришта"РАША ПЛАОВИЋ" са Уба;

 

- Награда  за најперспективнијег младог глумца додељује  Јовану Стојковићу за инспиративну игру у БЕЗИМЕНОЈ ПРЕДСТАВИ, у режији професорке Ане Марковић, у извођењу Драмске секције Гимназије „Свети Сава“ из Пожеге;

 

-Награда за најперспективнијег младог редитеља освојио је

Дени Мешић за креативност сценске поставке драме Христа Бојчева ПУКОВНИК ПТИЦА, у извођењу Аматерског позоришта Дома културе из Пријепоља;

 

-Награда за главну женску улогу  освојила је Маријана

Петаковић за улогу Десанке у представи ХЕРОЈ НАЦИЈЕ Ивана М. Лалића, у режији Мирослава Младеновића, у извођењу Позоришта „Александар Јоковић“ / Библиотеке  „Милован Глишић“ из Љубовије;

 

- Награда за главну мушку улогу  добитник је  Меша Шендељ Жак за улогу Фетисова  у представи ПУКОВНИК ПТИЦА, Христа Бојчева, у режији Денија Мешића - Аматерско позориште Дома културе из Пријепоља;

 

- Награда за драмско -педагошки рад  добитник је Ибрахим Ћата  Хасанагић за успешан рад на представи СТУДЕНТКИЊА – у извођењу АМАТЕРСКЕ ПОЗОРИШНЕ СЦЕНЕ ДОМА КУЛТУРЕ »ПИВО КАРАМАТИЈЕВИЋ« из Прибоја;

 

- Награда  за успешну драматургију добитница  је професорка Ана Марковић, за ауторски приступ креирања позоришног сценарија БЕЗИМЕНЕ ПРЕДСТАВЕ  -  Драмска секција Гимназије „Свети Сава“ из Пожеге;

 

- Награда за режију освојио је Душко Ашковић за инсценацију

представе ХАМЛЕТ ИЗ МРДУШЕ ДОЊЕ Иве Брешана, у извођењу Позоришта"РАША ПЛАОВИЋ" са Уба;

 

 

        О Д Л У К Е   С Е Л Е К Т О Р А  -  РАНГИРАЊЕ ПРЕДСТАВА

 

- ТРЕЋЕ МЕСТО  заузела  је представа ХЕРОЈ НАЦИЈЕ Ивана Лалића, у режији Мирослава Младеновића,   у извођењу Позоришта „Александар Јоковић“ / Библиотеке „Милован Глишић“из Љубовије;

 

- ДРУГО МЕСТО  освојила је представа ПУКОВНИК ПТИЦА, Христа Бојчева, у режији Денија Мешића - Аматерско позориште Дома културе из Пријепоља;

 

- ПРВО МЕСТО освојила је представа ХАМЛЕТ ИЗ МРДУШЕ ДОЊЕ Иве Брешана, у режији Душка Ашковића,  у извођењу Позоришта"РАША ПЛАОВИЋ" са Уба;

Страна 1 од 2