ПОЗОРИШНА И ФИЛМСКА ДЕЛАТНОСТ
Пре 37 година је први пут изведена премијера позоришне представе коју је поставио на сцену Дом културе из Пријепоља. Ове године смо поставили и премијерно извели 3 представе.
Осим постављања представа у нашој продукцији код нас је гостовао велики број других представа из других градова који су нам показали своје познавање и представљање позоришних текстова. Наше позоришне представе претежно учествују са своја четири приказивања у Дому културе и по 10 гостовања, где обилазимо позоришне фестивале и гостовања по другим Домовима културе са којима имамо сарадњу.
Један од три регионална фестивала аматерских позоришта Србије је одржаван код нас све до 1997.године, (17 фестивала),када је престао са радом. Повратак Фестивала аматерских позоришта Западне Србије, на ком учествују Аматерска позоришта Златиборског, Мачванског и Колубарског округа, је поново почео са радом 2011. године и до сада је одржано седам фестивала.
Тренутно наша представа ,,Мечкино дете`` гостује у Београду на ,,БАЗАРТ`` фестивалу и биће приказиване у свим даљим месним заједницама (Бродарево,Велика, Ивање, Сељашница, Аљиновиће итд.) и друге две наше представе.

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ "УДАХ,ИЗДАХ, ВРИСАК"

Драга децо и млади,
позивамо вас на ПРЕМИЈЕРУ представе "УДАХ, ИЗДАХ, ВРИСАК" коју изводе пријепољски средњошколци, чланови Аматерског позоришта ДКП.
Представа је рађена по сценарију Јелене Крџавац, у режији наше Пријепољке Медине Џиновић.
Уз подршку УНИЦЕФ-а и организацијом "Достигнућа младих" наши млади средњошколци су у оквиру учешћа на радионици "УПСХИФТ" добили су новчана средства за реализацију овог пројекта којем је циљ едукација младих о аеро загађењу.
Дом културе Пријепоље подржао је овај пројекат и пружио свесрдну помоћ у реализацији.
Цена карте је 200 динара а целокупан износ од карата биће уплаћен у хуманитарне сврхе.
Дођите да заједно подржимо наше вредне младе Пријепољке и Пријепољце!

ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА ПРЕДСТАВА ,,СВАДБА" У ДОМУ КУЛТУРЕ ,,ЈОВАН ТОМИЋ" У НОВОЈ ВАРОШИ

Са посебним задовољством, поносни на успешно завршен пројекат "На тромеђи - Позориште!" који је први плод заједничке сарадње и потписаног меморандума између Домова културе Пријепоља, Прибој и Нова Варош.

КОКТЕЛ У ХОЛУ ДОМА КУЛТУРЕ ПРИЈЕПОЉЕ ЗА ГОСТЕ И ГЛУМАЧКУ ЕКИПУ ПОСЛЕ ПРЕМИЈЕРЕ ПРЕДСТАВЕ ,,ПЕРОН ЗА СУТРА У РЕЖИЈИ УРОША МЛАДЕНОВИЋА

ДРАГА ДЕЦО (а и ви мало старији),

сви који сте пропустили да откријете да ли ће љубав омекшати срце страшног змаја, дођите на прву репризу ️позоришне представе за децу
"ДА ЛИ ЋЕ ДАМОЈЕД ДА ЗАВОЛИ СЛАДОЛЕД?"

 

На великој сцени Дома културе Пријепоље у уторак је премијерно изведена представа „Перон за сутра“ у режији младог редитеља Уроша Младеновића. Први пут после 15 година, а тек четврти пут у историји ове установе, извели су је чланови и чланице омладинске сцене Аматерског позоришта. Прича која се бави актуелним проблемом свих средина – одласком младих, побрала је симпатије многобројне пријепољске публике.

Част нам је да вас позовемо да присуствујете ПРЕМИЈЕРИ омладинске позоришне представе
“ПЕРОН ЗА СУТРА”

У четвртак, 7. априла у 12 часова, позивамо малишане, а и оне који се тако осећају, да дођу у Малу салу Дома културе и уживају у представи за децу НЕ ДОЗВОЛИ ДА ТЕ ЗУБ ЗАБОЛИ.

Да ли ће ДАМОЈЕД да заволи сладолед?
Синоћ је у Великој сали Дома културе одржана ПРЕМИЈЕРА представе "Да ли ће ДАМОЈЕД да заволи сладолед?"

ДРАГА ДЕЦО (а и ви мало старији),
Са великом радошћу вас позивамо на ПРЕМИЈЕРУ позоришне представе
"ДА ЛИ ЋЕ ДАМОЈЕД ДА ЗАВОЛИ СЛАДОЛЕД?"

ДРАГА ДЕЦО (а и ви мало старији),
Са великом радошћу вас позивамо на ПРЕМИЈЕРУ позоришне представе
"ДА ЛИ ЋЕ ДАМОЈЕД ДА ЗАВОЛИ СЛАДОЛЕД?"

Драга децо,
позивамо вас на прву репризу позоришне представе
"КАКО СУ ПОСТАЛЕ РУЖНЕ РЕЧИ" заказане за сутра,
четвртак, 15. април у 12 часова.

Пријепољски Дом културе, здравственим радницима поклања бесплатне улазнице за прве репризе представа “Ханибал подземни” која ће бити на репертоару у понедељак 11. априла од 20 часова и “Како су постале ружне речи”, која ће бити изведена у четвртак 15. априла од 12 сати.

На овим фотографијама су будући глумци, ветеринари, пилоти и архитекте! Ове ВИП личности су нас учинили поноснима док су премијерно играли своје улоге и насмејали нас до суза.

За све здравствене раднике општине Пријепоље УЛАЗ БЕСПЛАТАН!

Поштовани суграђани,

прве репризе позоришних представа Аматерског позоришта Дома културе у знак захвалности поклањамо здравственим радницима општине Пријепоље.

Петак, 9. април 2021. године у 20 часова

Велика сала Дома културе Пријепоље

 

Позивамо Вас на премијерно извођење позоришне представе

"КАКО СУ ПОСТАЛЕ РУЖНЕ РЕЧИ" која је рађена по тексту Душка Радовића, у режији Адмира Шеховића, дипломираног глумца Академије сценских умјетности у Сарајеву.

Улоге тумаче глумци дечје сцене Аматерског позоришта Дома културе Пријепоље.

________________________________________________

Да ли деца измишљају ружне речи? Не. Да ли деца смеју да говоре ружне речи? Не би требало. Да ли си их чули од некога? Ооо, да! Од кога су их чули?!

 

У представи “Како су настале ружне речи” по тексту Душка Радовића на веома духовит и занимљив начин је објашњено деци а и одраслима ко је “крив” што деца говоре ружне речи и зашто не би требало да их говоре. Најружнија реч у представи а и на свету у том моменту је реч “ШАШАВ”.

________________________________________________

Цена улазнице: 200 динара

 

Очекујемо Вас! Добро нам дошли...

________________________________________________

* Напомена:

Број места је ограничен!

У складу са препорукама Владе Републике Србије и Кризног штаба, Дом културе предузима све превентивне епидемиолосшке мере како би посетиоци безбедно уживали у програмима.

Поштовани суграђани и посетиоци Дома културе,

Хвала што подржавате нашу борбу да култура опстане у околностима пандемије ковида 19.

Поштовани љубитељи позоришне уметности,

ПРЕМИЈЕРА   

Понедељак, 5.април у 19:30 часова

Велика сала Дома културе Пријепоље

Дечја позоришна представа "ХАЈДУЦИ"

уторак, 10. новембар у 19 часова

У петак 30. октобра 2020. године ,у великој Сали Дома културе Пријепоље ,у 20 часова одиграна је премијера дечје позоришне представе “ХАЈДУЦИ”

Аматерско позориште Дома културе Пријепоље је премијерно извело представу ,,НЕ ИГРАЈ НА ЕНГЛЕЗЕ“

У Прибоју је Аматерско позориште Дома културе из Пријепоља гостовало   на 28. Међурепубличкој смотри дечјег драмског стваралаштва са представом ,,ТАРЗАН”.

У Прибоју је Аматерско позориште Дома културе из Пријепоља гостовало   на 28. Међурепубличкој смотри дечјег драмског стваралаштва са представом ,,ТАРЗАН”.

У Прибоју 11.06.2019. године на 28. Међурепубличкој смотри дечјег драмског стваралаштва учествоваће Аматерско позориште Дома културе Пријепоље са дечјом представом ,,ТАРЗАН” , који је квалификациони Фестивал за учешће на завршној смотри дечијих драмских стваралаштава Србије.

У Дому културе Пријепоље ,у петак 24.05.2019. године , одиграна је дечја представа  ,,У ЦАРА ТРОЈАНА КОЗЈЕ УШИ `` која живи већ 30 година и интезивно се изводи као едукативна представа за вртиће и Основне школе како у земљи , тако и у иностранству.

У среду 10.априла 2019. године , је приказана дечија представа Аматерског позоришта Дома културе Пријепоља ,,ТАРЗАН`` која је рађена по тексту Катарине Борисављевић у режији Аммара Мешића .

Приказивање дечје позоришне представе ,,ТАРЗАН`` у Дому културе Пријепоље у среду 10.04.2019. године

субота, 06 април 2019 10:38

НЕМОГУЋА МИСИЈА

У Дому културе Пријепоље, у великој сали  20. априла ће се приказати урнебесна комедија ,,Немогућа мисија``. Почетак представе је  у 20 часова.

У Понедељак 15. априла у 20 часова биће отворена 13. смотра драмског аматерског стваралаштва Златиборског округа која траје до 25. априла. Више информација и фотографија о овом догађају можете пронаћи овде.

Страна 1 од 2