ПРОГРАМИ НА БОСАНСКОМ ЈЕЗИКУ
Од 2011. године локална самоуправа Општине Пријепоље у складу са законским одредбама о увођењу босанског језика у службену употребу у Дому културе у Пријепољу променама и допунама систематизације, кадровски и програмски установила је реализацију програма на босанском језику, односно програма бошњачке културе.

За последњих шест година програмских активностиа у складу са програмима рада које је усвајала СО Пријепоље сваке године изведено је преко 80 различитих програма на босанском језику односно програма бошњачке културе и то пре свега музичко-сценских, трибинских, књижевних, драмских и ликовних. < br />< br /> Министарство културе и информисања Републике Србије од 2011. године до сада подржало је шест пројеката Дома културе у области савременог стваралаштва националних мањина –Бошњака. < br />< br /> Уредник програма: Ибрахим Аличковић проф. социологије.

У четвртак, 16. децембра у 18 часова, одржана је наша аутентична манифестација “Ћетенија уз пјесму и игру”.

"Вече бошњачке културе и традиције"
28.07. у Бродареву, са почетком 20 часова   одржано је "Вече бошњачке културе и традиције." Посетиоци су могли да погледају изложбу "Санџак инспирација уметника", а потом погледају програм "Севдах уз ружу." Модератор вечери је Меша Брничанин.

Поштовани грађани Бродарева,
част нам је да вас позовемо да присуствујете програму
"ВЕЧЕ БОШЊАЧКЕ КУЛТУРЕ И ТРАДИЦИЈЕ"

Пуна  велика сала посјетилаца који су присуствовали мултимедијалном програму Пут проходан-свира Осмо,

понедељак, 07 октобар 2019 17:04

ДОБРА ВОДА У ДОМУ КУЛТУРЕ

У Петак, 4.октобра 2019.године у Дому културе у Пријепољу, по први пут у овој културној институцији

уторак, 01 октобар 2019 10:53

ДОБРА ВОДА У ДОМУ КУЛТУРЕ

У Петак, 4.октобра у 20 часова у галерији Дома културе у Пријепољу заказано је изводјење поетске радио драме Добра вода  аутора Мирсада Растодера  по стиховима Ћамила Сијарића.

понедељак, 02 септембар 2019 18:59

ПИРИНЧЕ ИНСТРУМЕНТ КОЈИ НЕСТАЈЕ

У сриједу ,04. септембра у малој сали Дома културе Пријепоље са почетком у 19 часова  биће одржан концерт  и промоција документарног филма – Пиринче инструмент који нестаје.

У четвртак 8.августа 2019. на Платоу Дома културе одржана је манифестација поетичног назива „Севдах уз ружу“

На  платоу Дома културе  у Пријепољу ће се у четвртак 08. августа са почетком у 20 часова одржати манифестација под називом ,,СЕВДАХ УЗ РУЖУ“

У четвртак 25. априла у малој сали Дома културе са почетком у 19:00 биће одржана промоција књиге "Бисерни ђердани" аутора Енеса Никшића.

Уз пригодан програм на промоцији ће говорити: Проф.Др.Реџеп Шкријељ, Проф. Ризах Груда и аутор књиге.

понедељак, 18 март 2019 09:34

Ћетенија уз песму и игру 2019

Дом културе трећи пут за редом у четвртак 14. марта 2019. организовао је припремање ћетеније традиционалне босанске посластице уз севдах и тамбураше.
„Ћетенија уз пјесму и игру“ одржана је у галеријском простору Дома културе који је био препун посјетилаца и где се тражило место више.Што је посебно значајно овог пута припремање ћетеније потпуно је успјело за шта су се побринуле вредне мајсторице ћетеније предвођене Џевом Мезилџић.

Дом културе трећи пут за редом организује припремање ћетеније традиционалне босанске посластице уз севдах и тамбураше.

У малој сали Дома културе Пријепоље, 13. јуна са почетком у 21:30 часова одржан је концерт групе "Дерман" из Новог Пазара. У рамазанској ноћи вече севдаха, илахија и касида.

У Дому културе у уторак 22. маја у 18 часова промоција значајне монографије у издању Алманаха из Подгорице, Казивање Ахмет-бега Мушовића аутора Веселина Коњевића.

уторак, 13 март 2018 13:03

Ћетенија по други пут

У четвртак 15. марта са почетком у 19 часова у малој сали Дома културе биће по други пут организована традиционална манифестација "Ћетенија уз пјесму и игру".

Овог пута припремање традиционалне босанске посластице биће уз пјесму и игру тамбураша из Пријепоља и Пљеваља.

У четвртак 23.11. са почеткому 19 часова у оквиру реализације активностипрограма из области бошњачке културе у малој сали Дома културе у Пријепољу биће одржан Концерт пљеваљских тамбураша односно Градског тамбурашког оркестра из Пљеваља.

У четвртак  21. септембра у малој сали Дома културе са почетком у 19:00 биће одржана промоција књиге "Милошев до отргнут од заборава" аутора Емина Хаџифејзовића.

Уз пригодан програм на промоцији ће говорити: Мирослава Љујић, Улвија Мушовић и аутор књиге.